null
​Hudpleie til den høsthuden som har utbrudd, eksem og stramhet
23rd Oct 2020

​Hudpleie til den høsthuden som har utbrudd, eksem og stramhet

Høsten er helt nydelig, men det er ikke alltid at huden er helt enig i det. Luften ute blir tørrere og kaldere. Inne fyrer vi mer. Det kan kan gjøre huden mer tørr og irritert. I tillegg så blir man stadig blekere og mange føler seg gusten i ansiktet.

Det er nok ikke alle som opplever det slik, men vi som har mye kontakt med kundene i nettbutikken ser at dette skjer hos mange i større og mindre grad.

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle dele noen tips med dere om produkter som er fine å ha for å takle «hud-høsten». Så her kommer noen tips :)

LIPBALM

Utrolig hvor ukomfortabelt det kan være med såre og tørre lepper! En fet balm som sitter lenge på plass er et must. Personlig liker best jeg de som har en base av bivoks. Jeg elsker lipbalmene til Badger. I det siste har jeg også brukt universalbalmen fra Bronner på leppene. Et vegansk alternativ er Hurraw sin lipbalm for natt.

EKSFOLIERING

Da tenker jeg på mild eksfoliering som ikke irriterer huden mer. Huden har gjerne fått litt pigmentforandringer i løpet av sommeren. Eksfoliering, eller peeling, vil hjelpe huden til la de nye hudcellene komme til overflaten. Med å rydde opp i døde hudceller tillater du også den pleiende næringen fra produktene dine til å trenge dypere ned i huden der de får gjøre større nytte. For de mest sensitive kan vi anbefale Pai Virtous Circle eller Living Nature Skin Revive Exfoliant. Mange med pigmentflekker foretrekker den fra Pai.

SERUM

Alt etter hva din hud trenger så kan dette være tiden for å ta inn et serum i rutinen.

Fukt

Her er hyaluronic acid en overlegen ingrediens. Her kan vi anbefale Pai Back To Life Serum, Flow Hyaluron & Probiotics Serum eller for eksempel Hynt Vitamin C Serum som også inneholder vitamin C. Hvis du ønsker å styrke kollagenet i huden er dette en viktig ingrediens i hudpleien. I tillegg er vitamin C mye brukt for å redusere pigmenteringer.

Urenheter

Et serum for urenheter balanserer hudens fettnivåer og virker betennelsesdempende på urenhetene. Her kan du ta en kikk på Suki Purifying Face Serum og Pai All Becomes Clear.

Disse to kan i tillegg være supre som et ekstra våpen mot urenhetene; Living Nature Manuka Honey Gel og Odylique Spot On Serum. Disse kan du smøre på området der du kjenner at utbruddet er i ferd med å komme, og deretter smøre ved behov.

Hypersensitiv hud

Eksem, rødhet, rosacea og hyperensitiv hud.

Her har Pai et fantastisk serum som heter Instant Kalmer. Laget for å berolige irritert hud, dempe rødhet og styrke huden for å forebygge.

FUKT

Mange føler behov for å bruke fetere produkter på høsten og vinteren. Enten kan man velge en krem eller olje som er litt fetere eller så kan man blande kremen med et par dråper olje. Her er våre feteste ansiktskremer; Living Nature Rich Day Cream, Pai Salvation Jane BYBI Night Nutrition. Den siste er egentlig laget med tanke på å brukes på natten, men har du tørr hud kan du like gjerne prøve å bruke den på dagen også

MASKE

En liten gave til den gustne og dehydrerte huden; fuktmaske! <3 

Sjekk ut Pai Curtain CallMarina Shea Hydration Mask og Suki Moisture-Rich Brightening Fuktmaske.

BRUNFARGE

Prikken over i-en i hudpleien om høsten er en dæsj brunfarge. Her kan du se hva Kristine syns om Eco by Sonya Face Tan Water:  

"Denne gir perfekt glød hele året. Man blir ikke kjempebrun, men får en sommeraktig friskhet som ser veldig naturlig ut. Topp score fra meg :-)"


Som alltid er du varmt velkommen å ta kontakt med oss om du har spørsmål. Du når oss på livechat i nettbutikken eller på e-post til kundeservice@skinlove.no

Bloggposten er skrevet av Gunnhild Lystad

Nylige innlegg