null

Hvorfor Skinlove

Dette er nettbutikken for deg som er opptatt av:

 

- at det som du smører på huden ikke skal være helseskadelig

- at produktene skal bestå av økologiske og naturlige ingredienser

- at hudpleie og kosmetikk ikke skal være testet på dyr

- at miljøet skal belastes minst mulig av våre hverdagsrutiner

 

Nå begynner dette å bli gammel nytt, men miljø og helse er viktigere enn noen gang; Vi er omgitt av skadelige stoffer og miljøgifter i hverdagen - i mat, møbler, luften, kosmetikk og hudpleie for å nevne noen områder. De ulike stoffene har en misjon, nemlig å øke varens holdbarhet, gi søtsmak, dekke over vond lukt, minske brannfaren, gi fin farge, gjøre kremer mindre klissete osv.

Huden er kroppens største organ, og mye av det som smøres på huden kan trekke videre inn i kroppen. Forskerne har nå oppdaget at mange av disse kunstige stoffene kan være direkte skadelige for menneskekroppen. Noe er allerede godt dokumentert, som f.eks. parabenenes hormonpåvirkning. Spør vi en som selger produkter med parabener om dette så er svaret at produktet deres produkter inneholder lovlig mengde av stoffet og at det ikke er skadelig. Javel, men vi vet at det er utrolig mange flere produkter som brukes i hverdagen og summen av disse kan lage en cocktaileffekt i kroppen som vi enda ikke vet omfanget av. Bør vi ikke bruke minst mulig av slike produkter som vi er i gråsonen? 

Forskning fra Framsenteret i Norge viser at nordmenn topper listene når det gjelder nivå av miljøgifter i blodet: "Mens det for 60 år siden kunne være seks-syv forskjellige skadelige stoffer i menneskekroppen, finner man nå mellom 200 og 400. Hver for seg behøver stoffene ikke være så farlige, men summen kan gi uante konsekvenser." Nå snakkes det åpent ut om bekymringen med cocktaileffekten. Hva skjer når skadelige kjemikalier fra mange forskjellige produkter møtes i kroppen din? Hvilken effekt kan de sammen ha på helsen vår?

img-8372-1831x1030-version-3.jpg

Vi leser ingredienslistene for deg

Det er krevende å sette seg inn i hva som kan være skadelig og ikke skadelig i jungelen av hudpleieprodukter. Når vi velger ut produkter til Skinlove er det først og fremst ingrediensene vi studerer. Det er nok at de inneholder én av ingrediensene på vår FY-liste for at vi forkaster produktene. 

Vi vurderer hver enkelt ingrediens for seg. Vi leser forskningsrapporter, kontakter forskere ved behov og sjekker opp ingrediensene mot ulike databaser.

I vår nettbutikk er hele produktutvalget basert på tilgjengelig forskning innen helse og miljø. Der forskningen ikke kan konkludere sikkert enda så velger vi å bruke føre var - prinsippet og mistenkelige stoffer blir dermed utelatt av vårt sortiment. 

Vi tar ikke inn produkter som er testet på dyr og emballasjen skal være resirkulerbar og ikke inneholde BPA eller ftalates.