null

Ingredienser

Skinlove om ingredienser

Denne nettbutikken er bygget på en sterk personlig interesse og frustrasjon da vi rundt 2010 begynte å lese mer og mer om de skadelige ingrediensene som finnes i hudpleie og kosmetikk. Med Skinlove så ønsker vi å gjøre det lettere for deg å finne trygge kvalitetsprodukter.

Forskningen er en solid veiviser som vi hele tiden kan søke opp i og rette oss etter.

Denne reisen som "ingrediens-nerds" har vært lærerik. Forskningen er en solid veiviser som vi hele tiden kan søke opp i og rette oss etter. Samtidig så ble vi tidlig gjort oppmerksomme på hvor vanskelig det egentlig er å konkludere om ett og ett stoff alene, da stoffet sjelden er alene i kroppene våre.

Føre-var-prinsippet

 Vi eksponeres daglig for hundrevis av stoffer gjennom mat, kosmetikk, hjemmemiljø osv. Skal man kunne gjøre en fornuftig navigasjon mellom trygt og skadelig, så mener vi at man må ha en sunn skepsis og tørre å lene seg på føre-var-prinsippet. 

Ikke alt som er naturlig er trygt, og ikke alt som er syntetisk er skadelig.

Vi velger i aller største grad produkter med naturlige ingredienser som er trygge. Naturlige ingredienser har byggestener som er lik som våre egne og både kroppen vår, og miljøet, kan gjøre nytte av dem og bryte dem ned i våre biologiske systemer. De få gangene vi tillater en ren syntetisk ingrediens er hvis den er 100 % biologisk nedbrytbar, er trygg for kropp og miljø, og i hovedsak er bygget opp fra naturlige ingredienser.

Ingredienser vi ikke tillater

Aluminiumssalter

DEA or TEA (di- eller tri-ethanolamine)

Formaldehyde

Ftalates (DBP / DMP / DEP)

Honeysuckle (Lonicera japonica) 

Kjemiske UV-filtre (F.eks avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate, oxybenzone, octinoxate)

Methylchoroisothiazolinone/methylisothiazolinone (MCI/MI) 

Mineraloljer og ingredienser utvunnet fra petroleum 

Parabener

Phenoxyethanol

Perfluorerte stoffer (PFOA/PFAS)

Syntetiske fargestoffer

Siloksaner (Cyclomethicone, D4, Cyclotetrasiloxane, Tetracyclomethicone, Oktametylsyklotetra-siloksan, D5, Cyclopentasiloxane)

SLS/ SLES (sodium lauryl sulphate/ sodium laureth sulphate)  

Sodium benzoate (Natriumbenzoat, benzoic acid)

Sodium Hydroxymethylglycinate

Syntetisk Parfyme

 

  Dette er et utvalg av de ingrediensene vi ikke aksepterer hos oss. Listen er ikke uttømmende og vi jobber med å oppdatere den med flere av de mange ingrediensene vi ikke liker i hudpleie og kosmetikk.