null
Kuldekrem av naturlige og økologiske ingredienser - se utvalget
18 Nov 2021 | Postet av skinlove

Kuldekrem av naturlige og økologiske ingredienser - se utvalget

En kuldekrem kan brukes for å beskytte huden mot den uttørrende effekten fra vind, kulde og varme. De hjelper ikke bare til med å holde irritasjonene ute, men hjelper også til med å holde på fuktigheten takket være deres høye innhold av oljer. Dette bidrar til at huden holder seg godt fuktet lengre.

Hudlegene diskuterer hvorvidt kuldekrem forhindrer frostskader eller ikke. Det aller viktigste er å beskytte huden med klær samt unngå vannholdige hudkremer som ytterste lag dersom man skal være ute i minusgrader.

Du kan lese mer om barrierekremer til huden og hvorfor de er så gode å ha i denne bloggposten.

Her ser du mer om de ulike balmene vi har som er egnet som kuldekrem:

Weleda Calendula Weather Protection Cream

Weleda Calendula Weather Protection Cream kuldekrem

Weleda Calendula Weather Protection Cream er en helt naturlig krem som gir god beskyttelse mot vær og vind.

Kremen forebygger røde kinn og gir god beskyttelse mot kulde og vind. Inneholder ren bivoks og hudvennlig ullvoks som danner en naturlig beskyttelse uten å påvirke hudens pusteevne og tette porene. 

Kremen er tilpasset barns følsomme hud, men kan også anvendes av voksne. Les mer her.

Odylique Ultra Rich Balm

Odylique Ultra Rich Balm kuldekrem

Denne milde balmen inneholder et spekter av naturlige, virkningsfulle planteingredienser som hjelper til å støtte hudens barriere uten å stenge porene.  Ultra Rich Balm inneholder blant annet tindvev – en plante som er rik på A-, C, og E-vitamin og har vært bevist effektiv på sår i huden. Så dette er en balm som er veldig egnet for hud som trenger litt ekstra omsorg.

Når du ser etter en barrierekrem så se etter kokosolje, sheasmøt eller olivenolje på ingredienslista. Ikke bare gir disse beskyttelse, men disse fantastiske ingrediensene har også mange positive egenskaper. Sertifisert økologisk av Soil Association. Kommer i tre størrelser. Les mer her.

Karmameju Calm Balm

Karmameju Calm Balm som kuldekrem

Denne balmen fra danske Karmameju er et ekte multiprodukt. I tillegg til at den er fin på leppene, på tørre hender og sprukne hæler, så har den vært veldig lindrende på noen typer eksem. Den er også en storfavoritt for småbarnsforeldre som kuldekrem på barna. Her er hva noen kunder sier om balmen:

"Kjøpte denne for første gang vinter 2013-14, og blir bare mer og mer begeistret. Mine to barn har vært plaget av kuldeeksem i ansikt, og har har mang en gang trengt kortisonkremer for å hanskes med det. Etter jeg fast smører begge barna med denne, har vi ikke trengt kortison, og klart oss kun med denne. Den er drøy i bruk, har kun brukt 1 boks gjennom vinteren, på to barn. Barna synes den luktet rart de første gangene, men vente seg raskt til det. Personlig synes jeg lukten er god. Anbefales!"

Du kan lese mer om den HER

Dr. Bronner´s Magic Balm Baby Mild

Dr.Bronners økologisk Magic Balm Baby Mild som kuldekrem

Denne milde, økologiske balmen inneholder bare fem ingredienser. Balmen er god på tørr, sprukken og sår hud. Den kan brukes på babyhud, hud plaget med eksem og som kuldesalve. Dr. Bronner's anbefaler den også på nye tatoveringer for sårheling eller for å "friske opp" gamle tatoveringer. Kan også brukes som lipbalm.

Uten essensielle oljer. Sertifisert økologisk av USDA. Pris er 149 kr for en krukke. Les mer HER.

Suki Ultra Protect Body Balm - Med og uten essensielle oljer

Sukis Ultra Protect Body Balm kommer i to varianter. Dette er en intensivt pleiende salve som er super på tørr, sår og sprukken hud. Den lindrer og hjelper til å behandle betennelser, hudirritasjoner og tørr hud. Ideell til alle hudtyper, og særlig til eksem, flisete neglebånd, hudavskrapninger, brannsår, strekkmerker samt til hender, føtter og ellers ved behov.

En kunde beskriver den slik:

"Denne balmen fungerer fantastisk til tørre og såre hender i kulden! Mine hender blir lett tørre og såre bare det begynner å lukte av høst. Jeg har tidligere forsøkt "alt" av håndkremer, men likevel begynner jeg å bli så tørr at det svir på hendene og ofte begynner det spontant å blø på knokene. Jeg spurte på Skinlove om de hadde noen tips og fikk svar bl.a. om denne. Jeg smurte hendene et par ganger daglig, først med en vanlig håndkrem og deretter med Suki Ultra-Protect Body Balm, og etter bare noen dager ble hendene omtrent som nye! Den er også drøy i bruk; bruker kun en liten mengde, varmer den mellom hendene og smører ut. Jeg kan ta den på før jeg går om morgenen uten at det blir for klissete. Er helt gull!"

Balmen er laget av fete, naturlige oljer. Den inneholder heller ikke retinyl plamitate, som er en typisk ingrediens i kuldekremer til barn. Problemet med denne ingredienser er at det spaltes inne i huden vår når UVB strålene treffer det. Det er gjort flere forsøk som viser at denne spaltingen kan øke risikoen for dannelse av kreftsvulster. Det er betenkelig at retinyl palmitate brukes så mye i hudkremer både til voksne og barn.

HER finner du Suki Ultra Protect Body Balm

Se hele utvalget av våre kuldekremer HER.

Det siste fra bloggen