null
Hudpleie i første trimester - til vår egen Skinlovebaby!
7 May 2020 | Postet av Gunnhild & Liv

Hudpleie i første trimester - til vår egen Skinlovebaby!

Hva er en "Skinlovebaby":

Det er en søt liten en som er så heldig at mor har brukt trygge produkter fra Skinlove i svangerskapet, og at babyens egne stelleprodukter også har vært slike produkter. 

---

Dette var hele utgangspunktet med Skinlove; å spre budskapet om typiske, skadelige ingredienser man ved å gjøre noen enkle valg kan unngå og dermed kunne være med på å bidra til at stadig flere får redusert miljøgiftene de utsettes for i hverdagen. Nå har vi en egen Skinlovebaby på gang også! I juli får Liv en liten jente og vi gleder oss stort <3

Det er mange som spør oss til råds om hvilke produkter de kan bruke når de er gravid. Spesielt i det sårbare første trimester. Vi er hverken forskere eller leger, men baserer våre anbefalinger på hva vi finner av tilgjengelig forskning + vår egen "over gjennomsnittet"-strenge standard til hva vi vil godta å smøre på kroppen. 

Her er Liv sine egne tips og erfaringer:

Jeg har vært en «ingrediens-freak» i mange år og det gjelder ikke bare når det kommer til hudpleie og kosmetikk. Jeg unngår mat og drikke med veldig usunne eller skadelige ingredienser, jeg unngår så godt jeg kan å drikke av plastflasker eller oppbevare mat i plast, jeg vasker alltid nye klær før jeg tar de på kroppen og jeg unngår så godt det lar seg gjøre å dra inn nye møbler og elektronikk på grunn av miljøgiftene de tar med seg inn i huset. Finner jeg økologiske alternativer innenfor noen av disse kategoriene så går jeg alltid for det.

Det første trimesteret av svangerskapet er det mest sårbare og i denne perioden frarådes det veldig mye for den gravide. Spesielt når det gjelder mat og drikke. Når det kommer til hudpleie så er det foreløpig ikke noe særlige offentlige retningslinjer å følge, selv om vi absolutt synes det burde være det.

Du har kanskje hørt at man skal unngå å bruke essensielle oljer i første trimester. Essensielle oljer er naturlige «powerhouses» som kan gi mange gode effekter på huden og kroppen. De kan også ha medisinlignende egenskaper når de kommer i kroppen som for eksempel å virke regulerende på blodtrykk, påvirke sammentrekninger, angripe kreftceller, forsterke eller dempe virkningen av medisiner... Det ikke nok forskning på essensielle oljer til man skal kunne påstå så mye om dem, men forskere har såpass respekt for dem at anbefalingen om å unngå dem i første trimester består.

Så i første trimester ekskluderte jeg essensielle oljer fra hudpleierutinen min. Jeg valgte også å kun bruke de mest nødvendige produktene. Så fikk jeg heller kose meg med å implementere resten av hudpleiefavorittene når det veldig sårbare første trimester var over. For oss i Skinlove så har det hele tiden vært viktig å styre unna syntetiske, hormonhermende ingredienser for hele sortimentet vårt så der er det ingen utfordringer når jeg skulle velge produkter.

Her er hva jeg valgte å bruke i mitt første trimester:

Rens:

Living Nature Sensitive Cleanser

Living Nature Sensitive Cleanser

En utrolig mild ansiktsrens som er effektiv uten å irritere huden eller strippe den for sin naturlige oljebalanse. Økologisk virgin kokosnøttolje og Harakeke Flax ekstrakt tilfører fukt og har antibakterielle egenskaper. Rensen fjerner skånsomt sminke og skitt uten å irritere huden.

Passer til sensitiv hud. Brukes i kun små mengder på fet og kombinert hud. Anbefales særlig for irritert, tørr og sensitiv hud.

Toner:

Living Nature Sensitive Hydrating Toner

Living Nature Sensitive Hydrating Toner

Denne toneren i gele-form er laget for sensitiv hud og er uten essensielle oljer. Formulert for å styrke hudens barrierefunksjon og for å gjenopprette elastisitet og dempe rødhet, tegn på aldring og dehydrering. Økologisk virgin kokosnøttolje og Harakeke beroliger og toner huden på en mild måte uten å irritere.

Passer for sensitiv hud. Brukes i små mengder på sensitiv hud som er fet/kombinert. Svært godt egnet for tørr hud som er sensitiv og irritert.

Tonerene fra Living Nature er ulik de andre tonerne våre fordi den hverken krever bomullspad eller spraytopper for å påføres. Fordi denne er som en gel så bare tar du litt i håndflatene og masserer lett inn i ansiktet. Veldig enkel og god påføring! 

Krem:

Living Nature Sensitive Day Moisture

Living Nature Sensitive Day Moisture

Denne fuktighetskremen er laget spesielt for sensitiv hud og er formulert uten essensielle oljer. Økologisk virgin kokosnøttolje, Harakeke og avokadoolje gir effektiv pleie uten å irritere. Forsterker hudens egen barrierefunksjon, gjenoppretter hudens elastisitet, demper rødhet i huden, opprettholder fuktighetsbalansen og bekjemper aldringstegnene.

Passer for sensitiv hud. Brukes i kun små mengder på hud som er fet/kombinert. Anbefalt for sensitiv hud som både er tørr og irritert.

Solfaktor:

Jeg hadde mitt første trimester midt på mørkeste vinteren, så det var ikke så mye behov for ekstra solfaktor. Valget av solfaktor på de dagene jeg brukte det ble som regel Hynts dagkrem med solfaktor 25. Pai Skincare har også en solkrem for ansikt med spf 30 som er et godt alternativ.

Nattkrem og olje:

Living Nature har en nattkrem som jeg også godt kunne brukt, men jeg er så glad i oljer om kvelden at jeg brukte oftest Pais Rosehip BioRegenerate Oil for fukt og reparerende effekt. Dette er en av bestselgerne i butikken! 


Deodorant:

Schmidts Sensitive Fragrance Free Deodorant

Schmidts Sensitive Deodorant Fragrance Free

Schmidts har laget en veldig mild og fin deodorant som heter Sensitive Fragrance Free. Denne er uten natron (som noen kan reagere på med kløe) og den er uten noen essensielle oljer eller duft. Så i første trimester ble denne et naturlig valg. Når jeg kom over i andre trimester gikk jeg over til favoritten min som er Coconut & Pineapple i samme serie. Forskjellen er kun duften, men jeg synes den er mer effektiv også. 

Ett tips til på tampen

Pai Skincare The Gemini, strekkmerkesystem

Strekkmerker er jo egentlig bare bevis på at vi har gjort en skikkelig stor og mektig jobb med å bære frem et nytt menneske, men om de kan reduseres så gjør jeg gjerne det likevel. Dette settet inneholder både en rens og en krem som er utviklet for å motvirke strekkmerker ved å gi huden de beste forutsetninger for å holde seg elastisk mens magen vokser. Jeg bruker kremen om morgenen og oljen om natten. Smurte meg hver morgen og kveld fra så tidlig om en måned inn i graviditeten. Selv om magen tok tid på å vokse så var det visse andre kroppsdeler som fikk litt fart på seg tidlig i graviditeten :-p

Nå er jeg i tredje trimester og nyter godt av det generelle utvalget vi har av produkter i butikken.

P.S. vil bare minne på at vi ikke er forskere eller leger, men baserer våre egne valg og anbefalinger på hva vi finner av forskning på ulike ingredienser. For råd til hva du kan og ikke kan bruke under graviditet bør du spørre din fastlege. 

Det siste fra bloggen