null
Flow Cosmetics – håndlaget med finsk kjærlighet
30 Mar 2020

Flow Cosmetics – håndlaget med finsk kjærlighet

Fra Riihimäki sør i Finland kommer det fine og rikholdige merket Flow Cosmetics. Dette merket så dagens lys i 2004, og oppstartshistorien deres er bemerkelsesverdig lik den flere av våre andre leverandører har: Gründeren av Flow Cosmetics, Riitta Jänkälä, hadde jobbet mange år som frisør og blitt kjent med mange ulike kjemikalier og ingredienser i forbindelse med jobben sin. Den store mengden skadelige kjemikaler i hud- og kroppspleie begynte å bekymre henne, samtidig som at hun la merke til hvordan naturlige ingredienser kunne være vel så effektive og pleiende. Riitta fant imidlertid ikke produkter på markedet som var så rene og trygge som det hun kunne ønske seg, så da bestemte hun seg for å begynne å produsere dem selv.

Det er nok såpestykkene som Flow er aller mest kjent for kundene våre, og dette var også de aller første produktene som kom fra merket. I den spede begynnelsen solgte Riitta såpene sine på julemarkeder og til venner og familie. Og så begynte ryktet om de fantastiske såpestykkene virkelig å gå, og kundekretsen ble større og større. I dag leverer Flow Cosmetics naturlig hudpleie til flere land i Europa, som Østerrike, Island, Nederland, Tyskland, Sverige og Norge, samt til et økende marked i Asia, forteller Riitta i et intervju til goodnewsfinland. com. Det som begynte med noen såpestykker, omfatter nå et variert og etterspurt produktutvalg.

Naturlig, effektivt og ærlig

Flows verdier oppsummeres i mottoet "alltid naturlig, alltid effektiv, alltid ærlig". Noen av de viktigste ingrediensene, ville bær og urter, er hentet fra den finske naturen. Tyttebær, blåbær, havtorn, solbær og nyper er noe av det som brukes. Riitta mener at planter fra den arktiske vegetasjonen har en egen energi – mesteparten av vinterhalvåret overlever de under snø og is, for så å vokse og blomstre i en kort, vital vekstsesong med sol døgnet rundt. Denne vekstsyklusen er med på å gjøre planteingrediensene næringsrike og energirike og på den måten optimale for bruk i hudpleie.

Flow Cosmetics er del av Finnish Natural Cosmetics association. I den grad konserveringsmidler og tilsetningsstoffer er nødvendige, bruker Flow ingredienser som holder europeiske COSMOS (Cosmetic Organic and Natural Standard) sin standard for naturlig og økologisk kosmetikk. De fleste av ingrediensene er enten sertifisert økologiske eller viltvoksende i Finland. Ingredienser som Flow ikke er selvforsynt med, kjøpes inn fra leverandører i Europa med samme standarder og profil.

Riitta legger ikke bare vekt på trygge, gode ingredienser. Også emballasjevalget er viktig, og hun ønsker at den skal være så miljøvennlig og resirkulerbar som mulig. Såpestykkene kommer i en liten pappeske, og flere av produktene som ikke kan oppbevares i papp, kommer eksempelvis i aluminiumsemballasje (aluminium kan gjenvinnes i det uendelige) eller glasskrukker og flasker. Med flaskene følger det oftest en pipette som gjør doseringen enkel.

Her er noen av våre favoritter og bestselgere fra Flow Cosmetics

Flow Hyaluron & Probiotics Serum

Flow Hyaluron & Probiotics Serum

Dette er et nydelig, fuktighetsgivende ansiktsserum med hyaluronsyre og naturlig probiotika. Disse høykvalitets hudpleieingrediensene gjenoppretter vitaliteten og bidrar til å gjøre huden fastere og glattere. Ansiktsserumet jevner ut fine linjer, minimerer aldringstegn og jobber mot tørr hud både på hudens overflate og i dybden. Foruten hyaluronsyre og probiotika inneholder serumet blant annet arktisk solbær og rosmarin. For best resultat påføres serumet morgen og kveld. Kan fint blandes med andre oljeserum og ansiktsoljer. Les mer her.

Marigold Deodorant Cream

Flow Marigold Deodorant Cream

Denne kremdeodoranten er helt naturlig og vegansk og inneholder ingen aluminiumssalter. Den inneholder derimot hudbeskyttende ringblomstekstrakt og antibakterielle essensielle oljer fra sitron, ylang ylang og geranium, som gir en frisk, men likevel nøytral duft. Økologisk rispulver og hvit leire holder armhulene tørre. Dette er den mest kraftfulle av Flow sine to deodoranter fordi den inneholder natron, som er svært effektiv mot lukt. Enkelte opplever å reagere på natron i naturlige deodoranter: Flow Cosmetics har jobbet hardt for å finne akkurat riktig mengde natron, slik at den skal være effektiv uten å irritere huden. Kremdeodoranten kommer i glasskrukke. Les mer her.

Flow Organic Argan Oil

Flow Argan Oil

Denne lette og nærende arganoljen passer alle hudtyper og er et utmerket valg for sensitiv hud. Oljen har mange bruksområder: Den kan brukes daglig som en fuktighetskrem mot tørrhet og for å forebygge dannelsen av fine linjer og rynker. Du kan også blande den i fuktighetskremen din for å gjøre den enda mer fuktgivende. I tillegg er oljen også fin å bruke på hår, neglebånd og negler samt tørt hår, eksem, kviser og aldrende hud. Oljen kan brukes rundt øynene, den kan være et tillegg til ansiktsmasker, og blandet med mineralfoundation i pulverform har du din egen BB-krem. Selv om dette er en olje, trekker den godt inn og etterlater huden silkemyk uten å være fet. I tillegg er denne oljen et trygt valg dersom du er følsom overfor duft: Oljen har gjennomgått en deodoriseringsprosess, altså en prosess som tar vekk lukten uten å påvirke de andre egenskapene som oljen har. Oljen kommer i en glassflaske med pipette. Les mer her.

Rhassoul & Salt Shampoo Bar

Flow Rhassoul & Salt Shampoo Bar

Dette såpestykket er kombinert hårvask og kroppsvask laget spesielt for sensitiv og problematisk hud. Sjampoen inneholder Rhassoul-leire som med sine lindrende mineraler skal være en superingrediens for å pleie atopisk eksem, psoriasis, kløende hud og flass. Den milde såpen kan faktisk også brukes i ansiktet på grunn av sin milde sammensetning. Den er helt uten duft og er dermed også et godt alternativ for de som reagerer på sterke lukter og parfyme. Denne såpen kan også være fin for barn. I likhet med de andre såpestykkene til Flow er den drøy i bruk. Les mer her.

Det å vaske håret med sjamposåpestykke kan være litt uvant til å begynne med. Se vår veiledningstekst her, så får du informasjon om hvordan du skal gå frem.

Flow Coconut Milk Creamy Hair Mask

Flow Coconut Milk Creamy Hair Mask

Denne kremete drømmen av en hårmaske glatter ut selv det mest flokete hår og etterlater håret luftig og lett. Hårmasken er silikonfri og plantebasert med ingredienser som økologisk kokosmelk, kokosnøttolje og arganolje. Masken gir håret vitalitet og glans, reduserer knekt hår og slitte tupper. Spesielt godt egnet for tørt, sprøtt og grovt hår.

Masken kan brukes som vanlig balsam som skylles ut med det samme. Skal du bruke den som en maske, lar du den virke i 5 minutter før du skyller. Den kan også fint brukes som en leave-in-behandling av slitte tupper: Påfør masken i håndkletørket hår og la den virke i 1–5 minutter.

Vi anbefaler å jobbe masken gjennom håret med en grovtannet kam for å sikre at den sprer seg jevnt. Skyll med lunkent vann. Hårmasken kommer i en glasskrukke (unngå å få vann i krukken ved bruk da dette vil forringe produktet). Les mer her.

Se hele utvalget fra Flow Cosmetics i butikken her.

Flow Cosmetics står også bak makeup-merket KORENTO. Mineralmakeup-en deres er COSMOS/Ecocert-godkjent. Utvalget fra KORENTO finner du her.

Det siste fra bloggen