null
Slik bruker du sjampobar
15 Oct 2018

Slik bruker du sjampobar

Etter ønsker fra de fine kundene våre tok vi inn sjampobarer til Skinlove. Dette er ganske enkelt sjampo i form av et såpestykke.

"Det var jo slik det var før i tida", sa mamma da vi fortalte at vi skulle ta det inn. For de av oss som ikke husker at sjampobarer var vanlig, her er en liten oppskrift til hvordan du får best mulig resultat av produktene.

Slik bruker du sjampobar til hårvasken

Når du har fuktet både håret og sjampobaren, så kan du begynne å forsiktig gni/massere såpen mot håret. Den vil begynne å skumme ganske kjapt om både hår og bar er fuktet.

Slik fortsetter du til du kjenner at du har tilstrekkelig med produkt i håret. Legg deretter bort såpestykket og bruk begge hender til å massere inn sjampoen. Få med tuppene. 

Skyll håret som vanlig og gjenta med en sjamponering til om du ønsker det.

Skyll godt til slutt.

Overgangsperiode - litt "sticky" hår?

Når du først begynner med sjampobar så kan håret føles litt "sticky" eller oljete etter de første gangene. Dette er en vanlig reaksjon, men det er ikke nødvendigvis alle som får den eller som har den like lenge. I følge Flow Cosmetics vil denne reaksjonen vanligvis begynne å avta en gang mellom 1-10 hårvasker, avhengig av hårtype og vann i dusjen der du bor.

Du kan redusere den sticky følelsen ved å bruke en Flow Hair Rinse etter sjamponering og skylling.

Hårrensene fjerner såperester fra håret og gjør det enklere å børste. Håret føles mykt og glansfullt etter hårvask. Den gjenoppretter hodebunnens pH-verdi og hjelper til med å pleie hodebunnsproblemer og flass. Hårrensene er balanserende og dermed fine å bruke etter permanent eller hårfarging for å bidra til at hårfargen holder lengre. Kan brukes sammen med sjampo av andre merker også. Her er den for fett hår og her er den for tørt og stresset hår.

Når overgangsperioden er over og håret ikke lengre får den "sticky" effekten så kan du droppe hårrensen eller fortsette å bruke den som en balsam.

Her finner du våre sjampobarer og her er våre hårrenser

Hvor mange hårvask varer en sjampobar?

Det avhenger av hvor ofte man bruker sjampobaren. Noen vasker håret daglig og noen bare to ganger i uken. Men om sjampobaren brukes la oss si tre ganger i uken vil den vare i 2-3 måneder. Den holder seg best om man lar den tørke mellom hvert bruk og ikke lar den bli stående/liggende i vann (den blir myk). Og det er også avhengig av lengden på håret, kort hår trenger mindre skum en langt hår.

Det siste fra bloggen