null
YÚ Face Rollers og Gua Sha av jade og rosenkvarts
31 Mar 2019 | Postet av usaliv

YÚ Face Rollers og Gua Sha av jade og rosenkvarts

Den siste måneden har jeg fått inn et nytt innslag i min deilige morgenrutine! Jeg er jo allerede sykt glad i morgenrutinen min med faste innslag av oil pulling (munnskyll med olje), tørrbørsting, fuktserum og ansiktskrem med spf som gjør meg klar for dagen. Helst utøver jeg morgenrutinene min med en god podcast eller lydbok. Så fikk vi da inn disse massasjerullene av fine edelstener og det ble prikken over "i"-en.

Jeg hadde jo sett mye om disse ansiktsrullene rundt omkring i sosiale medier og syntes de var en litt underlig, men interessant greie.

Tradisjonen med å bruke edelstener for å få en foryngende og rensende effekt på huden i ansiktet stammer tilbake til det syvende århundre i Asia. I den moderne tid vet man at massasje over huden i ansiktet kan stimulere lymfedrenasje og blodsirkulasjon. Dette gir huden en boost til å rense bort slaggstoffer og til å fornye og gjenoppbygge seg selv. Produktene kan brukes alene på ren, tørr hud eller over serum, krem, olje eller maske, og vil bidra til å øke opptaket av næringsstoffene i hudpleieproduktene.

Her er noen av effektene det sies at ansiktsruller kan gi ved jevnlig bruk:

Forbedrer hudens tekstur, glød og jevnhet.

Reduserer urenheter og balanserer huden.

Stimulerer kollagenproduksjonen i huden, reduserer fine linjer og motvirker livløs hud.

Forbedrer hudens elastisitet.

Definerer ansiktets konturer.

Lymfedrenasje påvirker spesielt den nedre delen av ansiktet og halsen og kan virke slankende.

Løsner på spenninger.

Påføring over tinninger og kjeve anbefales spesielt for de som er plaget med TMD (Temporomandibulær dysfunksjon).

Øker absorpsjonen av hudpleieprodukter.

Forbedring av mørke sirkler, hovne og trette øyne.

Vi har tre produkter med disse fine edelstenene: en ansiktsrulle av rosenkvarts, en ansiktsrulle av jade og en Gua Sha av rosenkvarts.

Jade blir kalt "himmelens stein" og rosenkvarts blir kalt "kjærlighetssteinen". Det høres utrolig fristende ut før man engang har ført stenen mot huden!

På bildet over ser du hvordan en rullerutine kan se ut. Alle "strøk" starter innerst i ansiktet eller på halsen. Strøk nr. 1 starter ved midten av halsen/over spiserøret og går utover. Så drar du rullen sakte og forsiktig utover mot hårfestet. Når du kommer til hårfestet kan du godt gi platen et lite "gnikk" for å gi en liten massasje til musklene som strekker seg helt opp. Strøk nr. 2 går fra midten av haken og utover, osv (se bildet). Anbefalingen er å ta hvert strøk 5 ganger eller mer. Vekten av rullen i seg selv skal gi nok trykk, det trengs ikke noe ekstra press på verktøyet.

Ansiktsrullene er veldig enkle å bruke siden du barre ruller de over huden. Om du vil prøve noe som er enkelt å utføre, men har den samme gode effekten så anbefaler jeg å prøve det først. Gua Sha krever en anelse mer teknikk siden den er en flat plate som skal dras mildt over huden og har litt ulike hjørner og former. Om du googler litt på youtube så finner du kjapt fine videoer som beskriver måter du kan bruke Gua Sha-en på. Den kan også brukes til kroppen! Jeg liker den godt over nakkepartiet siden jeg ofte kan få litt stiv nakke. En annen ting jeg liker godt med Gua Sha er at den krever litt mer tid. Det gjør at jeg må stoppe opp litt lengre og konsentrere meg om å ta de rolige strøkene over huden. Det blir veldig meditativt og fint :-)

Jeg oppbevarer rullen og platen min i kjøleskapet mellom hvert bruk slik at de blir ekstra kjølige og oppfriskende mot huden når jeg tar de i bruk. Det er så digg på et trøtt morgentryne!

Du kan lese mer om de tre produktene fra YÚ her.

Et utrolig deilig tilskudd til morgenrutinen. Jeg bruker de ikke hver dag, men når jeg føler meg ekstra trøtt og puffy eller bare har lyst på litt deilig velvære før jeg starter dagen. Det eneste jeg mangler i morgenrutinen min nå er en liten yoga-økt. Om noen har gode tips til en 5-10 minutters rolig og fin yogaøkt som er enkel for nybegynnere så tips meg gjerne!

Innlegg skrevet av Liv // @Skinlove_Liv

Det siste fra bloggen