null
25 Oct 2018 | Postet av usaliv

Barrierekrem - alt du trenger å vite

(Denne artikkelen er oversatt og tilpasset med tillatelse fra Odylique Essential Care)

Hva er en barrierekrem?

En barrierekrem er et hudpleieprodukt som er laget for å støtte opp hudens naturlige barrierefunksjon. De kan brukes for å beskytte huden mot forurensning, urenheter og den uttørrende effekten fra vind, kulde og varme.

Barrierekremer hjelper ikke bare til med å holde irritasjonene ute, men hjelper også til med å holde på fuktigheten takket være deres høye innhold av oljer. Dette bidrar til at huden holder seg godt fuktet lengre.

Når skal man bruke barrierekrem?

En barrierekrem kan brukes året rundt, men er spesielt relevant om vinteren for å beskytte huden mot fuktighetstap fra kaldere temperaturer. Barrierekremer er også gode å ha i rutinen om du lider av ulike hudproblemer som f.eks eksem, men pass på hvilken krem du velger! (Se under "hvilken er den beste typen barrierekrem?" lenger ned)

Hvordan bruker man en barrierekrem?

Barrierekremen skal alltid være det siste steget i en hudpleierutine. Siden den har den effekten at den holder på fukten i huden så bør du ta den på etter at du har tilført fukt til huden. Da vil du få mest ut av rutinen. Dersom du endret rekkefølgen og påførte barrierekremen før fuktighetskremen/serumet ville ikke huden fått til å absorbere like mye fra det siste produktet. Barrierekremen må komme sist.

Påfør et tynt lag av barrierekremen din før du går ut huset om morgenen. Påføres på de områdene hvor du føler du trenger litt ekstra fuktighet og beskyttelse. Dette kan for eksempel være på hendene og føttene eller spesielt sensitive områder (på eksemhud).

Hvem bør bruke barrierekrem?

Alle kan ha godt av å bruke en barrierekrem. Det er en fantastisk måte å holde huden i tipp-topp stand på. Likevel er det de som passer inn under en av de følgende kategoriene som vil få mest nytte av et slikt produkt:

Sliter med tørr hud

De fleste griper etter en fuktighetskrem for å gi fukt til tørr hud - og det er riktig nok. Det mange ikke vet er at for å holde på denne fuktigheten så kan en barrierekrem utgjøre den store forskjellen og bidra til at fuktighetskremen får absorbere helt.

Babyer

En barrierekrem er nesten et must for de minste. Bleiegnag og utslett er noen av de vanligste hudproblemene i våre første leveår. En mild barrierekrem kan dempe symptomene, motvirke irritasjon og hjelpe til å holde pH-en i huden balansert.

Barrierekremen kan også hjelpe til å beskytte babyens sensitive hud fra irritasjoner som dukker opp i hverdagen, som f.eks. kjemikalier fra tøyvaskemiddel.

Har sensitiv og allergiplaget hud

Dersom du har spesielt sensitiv hud så kan du alltid ha godt av litt ekstra beskyttelse, men er du også plaget av allergi så kan en barrierekrem forhindre at urenheter og allergener fra å komme i kontakt med allerede sensitive områder.

Sliter med andre hudproblemer

Om du lider av et hudproblem så kan det være at hudens naturlige barriere allerede er svekket. Huden har opprinnelig evnen til å stenge ute en del urenheter, men om denne er svekket så er du mer utsatt for problemhud.

Daglig bruk av en barrierekrem kan hjelpe huden til å reparere seg selv, og selv om ingenting kan fungere like godt som hudens egen barrierefunksjon, så kan den være et godt hjelpemiddel inntil huden får reparert seg selv.

Industriarbeid, gartnere og frisører m.m.

Noen industrier kan gi huden hardere medfart enn andre. Industriarbeidere, gartnere og frisører blir ofte mer utsatt for syntetiske kjemikalier på huden, som kan gi tørr, sprukket hud og kontakteksem.

Ved å bruke en økologisk fuktighetskrem eller håndkrem, etterfulgt av barrierekrem kan bidra til å gjenopprette tapt fuktighet og holde huden beskyttet. Vi anbefaler å påføre et nytt lag med barrierekrem i løpet av dagen, spesielt i yrker for den lett kan skrubbes bort.

Inkontinens

Studier har vist at dersom man lider av inkontinens så kan en fuktighetsforsterkende barrierekrem hjelpe til med å nøytralisere irritasjon og erytema, og bidra som en beskyttelse på huden.

Svømmere

Om du ofte befinner deg i et basseng med klorvann så kan en barrierekrem være med på å beskytte huden, spesielt om du lider av hudtilstander som eksem.

barrier-cream

Hvilken er den beste barrierekremen?

Før du kjøper en barrierekrem så bør du vurdere dette:

Alltid velg økologisk

Barrierekremer er laget for å beskytte huden, så å velge en krem laget av syntetiske ingrediens kan ha en kontraintuitiv effekt.

Mange bruker for eksempel petrolatum - en syntetisk ingrediens fra oljeindustrien. At den er så populær er underlig - selv om den skaper en barriere i de ytre hudlagene så har den ingen næringsgivende egenskaper og hindrer faktisk huden fra å fungere optimalt da den ikke lar huden svette og slippe ut giftstoffer som normalt.

Å finne et produkt som faktisk jobber i harmoni med kroppen og lar den fungere naturlig og tilføre elementer som huden trenger, er langt mer sannsynlig om du velger en med naturlige og økologiske ingredienser.

Vi (Odylique) sørger for at hvert enkelt av våre produkter er sertifisert økologisk av Soil Association, og møter dermed en av de strengeste standardene i verden. Vi er også veldig omtenksomme når vi velger ingredienser. Vi velger kun ingredienser av høyeste kvalitet, slik atu du får du får det mest effektive til huden din.

Velg et produkt med næringsgivende ingredienser

Å beskytte huden er kjempebra, men å gi litt ekstra godhet tilbake til huden er enda bedre. Vi anbefaler Odylique Ultra Rich Balm på det sterkeste. Den inneholder et spekter av naturlige, virkningsfulle planteingredienser som hjelper til å støtte hudens barriere uten å stenge porene. Ultra Rich Balm inneholder blant annet tindvev - en plante som er rik på A-, C, og E-vitamin og har vært bevist effektiv på sår i huden. Så dette er en balm som er veldig egnet for hud som trenger litt ekstra omsorg.

Når du ser etter en barrierekrem så se etter kokosolje, sheasmør eller olivenolje på ingredienslista. Ikke bare gir disse beskyttelse, men disse fantastiske ingrediensene har også mange andre positive egenskaper.

Har du lyst til å se mer fra Odylique? Se hele utvalget her.

(Denne artikkelen er oversatt og tilpasset med tillatelse fra Odylique Essential Care)

Det siste fra bloggen