null
Slik skriver du dagbok om huden din
1 Oct 2019 | Postet av usaliv

Slik skriver du dagbok om huden din

Bloggpost oversatt fra engelsk. Opprinnelig postet på paiskincare.com.

Vi forstår at når du har sensitiv hud så kan det være vanskelig å finne ut akkurat hva det er som skjer med huden din og hvorfor. Si hei til Skin Diary (dagbok om huden).

Nøkkelen til å forstå sensitiv hud er å lære om hvilken effekt daglige rutiner, aktiviteter og innstilling kan ha. Det handler ofte om å identifisere hva som er dine triggere, å forstå de og å ta grep for å unngå eller håndtere dem.

Å skrive en dagbok om huden er en god måte å virkelig bli kjent med huden på, men hva betyr det egentlig å skrive en dagbok om huden og hva bør du ta med? Her er vår (Pai Skincares) guide om hvorfor og hvordan du kan skrive en dagbok om huden.

Å FØLGE MED PÅ HUDEN DIN

Å skrible ned hvordan ting påvirker huden kan vise seg å være utrolig nyttig. Ved å skrive en dagbok om det vil du kunne avdekke påvirkningen både eksterne og interne faktorer har på huden. Ekstern påvirkning kan være stress og miljø, mens interne faktorer inkluderer kosthold og hormoner.

Ved å identifisere disse faktorene så vil du få et tydeligere bilde av huden din og oppdage eventuelle mønster i hvordan den oppfører seg. Resultatet kan være at du får en bedre forståelse for triggerne som utløser de tilsynelatende tilfeldige utbruddene og reaksjonene. Slik er du bedre rustet til å vite hva du kan gjøre eller unngå i fremtiden.

HVOR LENGE SKAL MAN SKRIVE DAGBOK OM HUDEN?

Prøv å skrive i dagboken i minst 28 dager. Ideelt sett anbefaler vi en periode over tre måneder siden dette vil gi et veldig godt grunnlag. Jo lengre du noterer, jo større sannsynlighet er det for at du vil kunne oppdage mønstre.

Til tross for innsatsen så kan du ved slutten av perioden føle at du likevel ikke har fått et tydelig bilde av situasjonen. Eller kanskje du trenger hjelp til å iverksette de neste stegene du trenger. I så fall anbefaler vi at du bestiller en gratis hudpleiekonsultasjon med en av Pai Skincares Sensitive Skin Coaches. Du kan booke en 30-minutters telefonkonsultasjon her.

HVA DU BØR TA MED I DAGBOKEN

Vi har skrevet ned noen spørsmål du kan stille deg selv hver dag for å kunne fylle sidene i dagboken bedre. Det burde ikke ta så lang tid å skrive i boken at det blir et stort tiltak å gjøre.

SØVN

 1. Når la du deg?
 2. Når våknet du?
 3. Hvor godt sov du?
 4. I hvor mange timer sov du?

HUDPLEIE

 1. Hvilke produkter bruker du i morgenrutinen din?
 2. Hvilke produkter bruker du i kveldsrutiner din?
 3. Har du brukt noen andre produkter i løpet av dagen?
 4. Hvordan så huden din ut når du stod opp i dag tidlig?
 5. Hvordan såg huden din ut når du gikk for å legge deg?

KOSTHOLD

 1. Hva har du spist i dag?
 2. Har du spist noe snacks?
 3. Hvor mye vann har du drukket?
 4. Hvor mye kaffe har du drukket?

HUMØR OG AKTIVITET

 1. Har du vært i aktivitet i dag/trent?
 2. Hvordan har humøret ditt vært?
 3. Hvor stresset/ikke stresset har du følt deg?
 4. Hvor er du i menstruasjonssyklusen?

MILJØ OG OMGIVELSER

 1. Hvordan har omgivelsene rundt deg vært?
 2. Har du vært i solen? I så fall, hvor lenge?
 3. Har du vært i vind? I så fall, hvor lenge?
 4. Har du hatt varme på i huset?
 5. Har du hatt aircondition på i huset?

KLÆR

 1. Hva har du hatt på deg?
 2. Hvilke materialer er plaggene laget av?

Etter ca tre måneders tid bør du lese igjennom dagboken og se hva den vil avdekke. Du vil antageligvis bli overrasket over å se hvor mye de ulike faktorene og produktene påvirker huden. Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig å hjelpe kundene våre til å forstå huden sin, så vi har laget en Pai x Papier dagbok. Du kan få en slik gratis med på bestillinger over 450 kr (gjelder kun når du kjøper Pai-produkter i perioden 03.10-06.10.19).

Selv om en dagbok om huden ikke vil behandle noen hudproblemer så kan det i det minste avdekke hva som gjør at huden din går i ubalanse. Og om ikke noe annet så er det en god påminnelse om hvilke produkter huden din liker eller ikke liker.

Se hele utvalget fra Pai Skincare HER.

Bloggpost oversatt fra engelsk. Opprinnelig postet på paiskincare.com.

Det siste fra bloggen