null
Hva bør jeg pakke med i fødebagen? - OPPDATERT!
15 Jun 2020 | Postet av Liv

Hva bør jeg pakke med i fødebagen? - OPPDATERT!

Den berømte fødebagen! Jeg har hørt om denne i årevis og nå er det plutselig min tur til å pakke den.

For å få så mange gode tips som mulig så har jeg både googlet litt og forhørt meg med venner og Skinlovekunder om hva de hadde glede av i sin fødebag. Jeg har fått så mange gode tips! 


Her er det jeg pakker med meg i fødebagen

Til mini

Slik jeg forstår det så vil sykehuset bidra med bleier og tøy til mini de dagene vi er på sykehuset, men jeg tar med eget for sikkerhetsskyld og fordi vi må ha noe å reise hjem i. Og så må vi jo ha litt å velge mellom avhengig av hva vi føler for den dagen :-p Jeg tar med:

 • 4 stk body i strl 56 og 60 (noen kortermer, noen langermet)
 • 1 strømpebukse
 • 2 myke bukser
 • 1 pysj
 • hentesett, strikket av mamma <3 
 • 1 pk våtservietter
 • tøybleie til turen hjem
 • smokk (obs, de må kokes før bruk)
 • teppe til bilstolen, strikket av en kommende tante
 • 3 gulpekluter
 • hvite nyfødtsokker


Til meg selv

Jeg trodde først at man bare bodde i den sykehusskjorta, men flere sier det er godt å ha med eget tøy. Så jeg tar med et par alternativer til komfortable klær. Fokuserer på ammevarianter av topper der hvor jeg har det. Store truser eller boxere var også et hett tips. 

Mobillader og PC må jeg huske å ta med. Slik det er nå så blir jeg liggende alene på barsel og får ikke motta besøk, da kan det være hyggelig med litt FaceTime innimellom ammeøving og hvile. Jeg tar med:

 • 1 boxershorts fra mannen
 • 2 ekstra store truser
 • God skjorte å sove i
 • Et antrekk til å reise hjem i
 • 1 Ammesinglet
 • Noen ekstra teskjorter/skjorte med knapper
 • 1 myk og god joggebukse
 • 1 par ullsokker
 • 1 amme-BH
 • Salve for såre brystvorter
 • Noen mammabind
 • Noen enkle toalettsaker (rens, toner, krem og olje, egen liten sjampo/balsam, tannkrem, deodorant + strekkmerkekremen jeg har brukt i svangerskapet som bodylotion)
 • Tannbørstehårbørste
 • Et veldig spennende, hemmelig produkt som vi tester ut!
 • Lipbalm (det fikk jeg utrolig mange tips om!)
 • Hårstrikk (glad jeg fikk tips om denne, hvis ikke kunne jeg fort glemt det.) 
 • Gode joggesko
 • Mobillader
 • Mobil ladebank
 • PC og lader
 • Hodetelefoner (i tilfelle vi deler rom)
 • Vannflaske
 • Notatblogg og penn (noen sa det var greit å ha med både for å notere opplevelser og for å skrive ned evt. spørsmål til etterkant)


Snacks

Hørte det var lurt å ha litt ekstra energi på lur både mellom riene og etter fødsel. Så vi tar med litt sunn energi + litt sjokolade. Tror det kan bli veldig digg å finne i bagen. Fint for mannen også det :-) 

Jeg tror jeg tar med:

 • rosiner
 • nøtter
 • melkesjokolade


Jeg tenker å reise i gode joggesko og komfortable klær. Jeg synes jeg har pakket med meg ganske mye i denne bagen, men hadde lyst til å få med så mange som mulig av de gode tipsene jeg fikk. Så får vi se hva jeg får brukt til slutt. Jeg skal prøve å få oppdatert her i etterkant med hva jeg faktisk fikk bruk for og hva jeg eventuelt har savnet. 

Mannen har pakket ned ekstra teskjorter og undertøy + tannbørste og deodorant han også, men avhengig av hvordan Covid-tiltakene er når tiden kommer så får han nok ikke bli der så lenge etter fødsel. Vi får se :-) 


OPPDATERT: 

Da er vi godt hjemme igjen og har levd livet med en liten baby i snart to måneder <3

Her er pakkelista mi oppdatert:

 • 4 stk body i strl 56 og 60 (noen kortermer, noen langermet) 2 bodyer var alt vi fikk bruk for.
 • 1 strømpebukse
 • 2 myke bukser 1 var nok
 • 1 pysj
 • hentesett, strikket av mamma <3
 • 1 pk våtservietter Brukte faktisk bare til meg selv. Med sårt underliv så fristet ikke toalettpapiret på sykehuset. Våtserviettene var kjølige og gode å bruke.
 • 1 tøybleie til turen hjem Den var for stor til lille Sofia
 • 1 smokk (obs, de må kokes før bruk) Ikke behov for smokk på barsel, men vi har hatt glede av den i etterkant
 • teppe til bilstolen, strikket av en kommende tante
 • 3 gulpekluter
 • hvite nyfødtsokker
 • 1 boxershorts fra mannen
 • 2 ekstra store truser
 • God skjorte å sove i 
 • Et antrekk til å reise hjem i
 • 1 Ammesinglet
 • Noen ekstra teskjorter/skjorte med knapper
 • 1 myk og god joggebukse
 • 1 par ullsokker
 • 1 amme-BH
 • Salve for såre brystvorter
 • Noen mammabind Tar de nok med en evt neste gang også, men jeg brukte bare de jeg fikk på sykehuset siden de var større
 • Noen enkle toalettsaker (rens, toner, krem og olje, egen liten sjampo/balsam, tannkrem, deodorant + strekkmerkekremen jeg har brukt i svangerskapet som bodylotion)
 • Tannbørste + hårbørste
 • Et veldig spennende, hemmelig produkt som vi tester ut!
 • Lipbalm (det fikk jeg utrolig mange tips om!)
 • Hårstrikk (glad jeg fikk tips om denne, hvis ikke kunne jeg fort glemt det.)
 • Gode joggesko
 • Mobillader
 • Mobil ladebank
 • PC og lader Åpnet aldri PC-en
 • Hodetelefoner (i tilfelle vi deler rom)
 • Vannflaske
 • Notatblogg og penn (noen sa det var greit å ha med både for å notere opplevelser og for å skrive ned evt. spørsmål til etterkant)
 • rosiner
 • nøtter
 • melkesjokolade

Jeg hadde klart meg med færre alternative antrekk til både meg selv og Sofia. Dagene gikk i ett og jeg visste knapt forskjell på dag og natt, så det vi hadde på oss hadde vi på oss lenge. Vet ikke hvorfor jeg tenkte at PC var viktig. Tror det var hvis jeg fikk mye tid og ville se på serier, men slike øyeblikk oppstod ikke :-p 

Jeg var veldig glad for toalettsakene som jeg hadde i en praktisk toalettveske som jeg tok med meg på badet. Det var deilig å rense ansiktet og få den lille oppfriskningen den gir. Ellers vil jeg si at behagelige klær var også et must. Vi hadde også med oss mobil høyttaler som vi brukte under hele fødselen. Hadde en nydelig spilleliste på spotify og det var hyggelig både for oss og jordmor :-) 

Det siste fra bloggen