null
Hudpleie som virker på pigmentflekker
19 Apr 2022 | Postet av Gunnhild Lystad

Hudpleie som virker på pigmentflekker

Pigmentflekker …Vi som har hatt litt av det vet hvor plagsomt det kan være. Det er ikke vondt eller farlig, men det er fryktelig kjedelig å ha mørke flekker i ansiktet. En sommer fikk jeg et ganske mørkt parti på overleppen. Det er ikke gøy. Pigmentflekker er nok er nok mer psykisk belastende problem enn fysisk.

Det som skjer når man får pigmentflekker er at huden produserer for mye melanin. Melanin er det stoffet som produseres i huden når vi blir brune. Hvorfor huden starter å produsere mer melanin i enkelte områder kan ha mange årsaker; hormoner, p-piller, soleksponering, skader i huden som arr, brannsår, akne o.l.

Bruker meg selv som eksempel. Her hadde jeg ikke passet godt nok på og fått pigmentflekker i pannen og like under øyet. Har også et mørkere område på overleppen.

Hvordan kan man behandle og forebygge pigmentflekker?

Solkrem

Det viktigste du gjør for å unngå pigmentflekker er å bruke solkrem.

"You want to choose the non-chemical, blocking sunscreen, because that will stop all the light and different wavelengths from coming through," says Dr. Kourosh.(Director of the Pigmentary Disorder and Multi-Ethnic Skin Clinic at Harvard-affiliated Massachusetts General Hospital.)

Det er spennende å høre denne anbefalingen fra en som er spesialist på dette pigmentflekker. Jeg merket selv en betydelig bedring etter at jeg gikk over fra solkremer med kjemisk filter til de med fysisk filter. Vi har kun solkremer med fysisk filter i nettbutikken og utvalget for ansikt finner du her.

Husk: Påfører du solkrem på morgenen så er ikke beskyttelsen like stor ved lunsjtider. Solkrem må påføres hver andre time for å opprettholde faktoren.

Ansiktsrens

Ha gode renserutiner og innfør som minimum at du renser ansiktet om kvelden. Dette er fordi smuss som huden utsettes for i løpet av dagen kan gjøre det ytterste hudlaget svakere og mer utsatt for solskader.

Antioksidanter og ingredienser

Tilfør ingredienser som kan ha effekt på pigmentflekker. (Se mer om dette lengre ned.

Fuktighetskrem

Vær flink til å bruke fuktighetskrem eller oljer som tilfører huden de fettstoffene de trenger for å beholde en sterk hudbarriere. Dette gjør huden mer motstandsdyktig mot skader som for eksempel fra solen.

Vær tålmodig

Det kan ta flere måneder før pigmentflekkene bedrer seg, så hold ut!

Vær flittig

Pigmentflekker kommer raskt tilbake hvis du ikke beskytter huden fra solen. Forebygging av pigmentflekker er et langtidsprosjekt så du må implementere gode rutiner som du kan holde over tid.

Naturlige ingredienser som har vist i studier at de kan ha effekt på pigmentflekker:

Lakrisrot

Aloe Vera

Niacinamide (Vitamin B3)

Grønn te

Vitamin C

Fransk strandfuru (pinus pinaster)

(Kilder finner du nederst i artikkelen)

Lakrisrot

NUORI Sun Repair Serum. Kanskje ikke så rart at Nuori har formulert dette serumet med både med lakrisrot, aloe vera og vitamin C.

NUORI Vital Unifier toner. Lakrisrot og Aloe Vera.

Suki Eye Lift Renewal øyekrem - dag

Niacinamide

Hynt Vitamin C Serum. Inneholder både niacinamide og vitamin C.

Nuori Protect + Facial Cream

NUORI Supreme Moisture Mask

NUORI Infinity Bio-Renewal Night. Niacinamide og grønn te.

Grønn te

BYBI Day Glow, Brightening AHA Tonic

Marina Shea Hydration Mask. Grønn te og aloe vera.

BYBI C-CAF Cream. Grønn te og vitamin C

Aloe Vera

NUORI Vital Øyekrem. Aloe vera og vitamin C

Odylique Repair Lotion

Vitamin C

NUORI Supreme-C SerumBYBI C-CAF Cream. Grønn te og vitamin C

Hynt Vitamin C Serum. Inneholder både niacinamide og vitamin C.

NUORI Vital Ansiktskrem

NUORI Infinity Bio-Fusion Serum

Eco by Sonya Serum of Plenty

Pai C-2 Believe, ansiktskrem

Pai Stabilised Vitamin C 20% Brightening Booster

Fransk Strandfuru

NUORI Mineral Defence, Solkrem SPF30


Har du et problem med pigmentflekker som ikke reduseres med god beskyttelse og daglige forebyggende rutiner, så kan du oppsøke en hudlege.


Kilder:

Harvard Women's Health Watch. Unmasking the causes and treatments of melasmaAre Natural Ingredients Effective in the Management of Hyperpigmentation? A Systematic ReviewFrench Maritime Pine Bark Extract (Pycnogenol®) Effects on Human Skin: Clinical and Molecular Evidence

Det siste fra bloggen