null
Viktigheten av å bruke solfaktor året rundt
3 Feb 2019

Viktigheten av å bruke solfaktor året rundt

Vi er glade for å få presentere flinke Nina Lundegård som gjesteblogger her hos oss. Nina er utdannet hudpleier, markedsøkonom og NLP Coach. I dag driver hun nettsiden "PureJoyByNina" hvor hun hjelper andre kreative og drevne sjeler med spirituell vekst og personlig utvikling. Du kan lese mer om dette nederst i bloggposten. 

I dag har Nina skrevet for oss om viktigheten av å bruke solbeskyttelse året rundt. 

Trenger man å bruke solfaktor hele året?

Flere solskader kan oppstå i huden om du ikke bruker solfaktor. Skadene kan bli synlige mange år etter at de skjedde. Slike skader kan bli synlig som rynker, men kan også komme som for eksempel pigmentflekker. Faktisk så kommer hele 90 % av hudens aldring på grunn av solskader! Tenk på det du. Greit å smøre seg da.

Derfor er det så fint at det finnes solfaktor i både dagkremer og i ulike foundations. 

UVA- OG UVB-stråler

Det finnes både UVA- og -UVB stråler og disse fungerer på ulike måter. UVB-stråler er er de som gjør deg solbrent, og kan derfor variere i forhold til solforholdene. UVA-stråler er derimot like sterke hele året, selv om det er helt overskyet og det er ikke noe sol å se. 

UVA-stråler ødelegger vevsproteiner i huden og fremskynder aldringsprosessen som ikke vil vise seg før om mange år fremover. Derfor er dette ganske viktig å tenke på om du ønsker å ta godt vare på huden din. Det vil du ihvertfall være veldig glad for om mange år og takke deg selv for. 

Solkrem beskytter også mot pigmentflekker, ujevnheter i huden og i verste fall også hudkreft. 

Noen tåler mye mer sol enn andre før de blir brent, men det betyr ikke at de ikke trenger å smøre seg like mye. De burde smøre seg like mye på for å beskytte seg mot UVA-strålene. 

Hvilken solfaktor anbefales?

Flere hudleger anbefaler solfaktor over 30 om du er mye ute. 

Andre ingredienser som beskytter mot sola

Andre ingredienser som også beskytter huden mot sola er C og E-vitamin. De forsterker UV-filteret i huden og gir en ekstra beskyttelse. 

Det er da viktig å bruke solfaktor under sminke, men det finnes også sminke med solfaktor i seg. Så sjekk dette opp, for det kan være veldig viktig for huden din. 

Din hud og mentale helse

Når det er sagt så er det også flere ting som påvirker huden din som kosthold, mental helse og hva slags produkter du faktisk bruker på huden. Det handler om å ta vare på deg selv fra innsiden og ut. På den måten så holder du deg frisk og fin på innsiden og dette vil også synes på utsiden, altså på huden din. Ta i tillegg bruk av solkrem året rundt, så vil du ha stor glede av dette når du ser på huden din om noen år.

>Se utvalget av trygg og naturlig solkrem hos Skinlove.no her. <

(Skinloves anbefaling)

Konklusjon, det er flere fordeler av å bruke solfaktor året rundt

• Du beskytter huden mot tidlig aldring og rynker

• Du beskytter huden mot pigmentflekker og hudkreft 

• Daglig eksponering av UVA-stråler er like skadelig som at du aktivt soler deg

• Solkrem stopper også disse UVA-strålene som kan gi pigmentflekker, rynker og tidlig aldring av huden

Last gjerne også ned den gratis meditasjonen jeg har laget, for å roe ned stress og også en stresset hud. Du kan få den her. 

Lys, glede og kjærlighet -

Nina

Mer om Nina og PureJoyByNina:

Bli inspirert til å bli din beste utgaven av deg selv. Nina er Yin og Vinyasa yogalærer. Hun deler om personlig utvikling, sunne forhold, sunn mat, skape glede og magi i livet. Og om stressmestring. Egne yoga kurs, og vært Yogainstruktør på Sats, og har timer fast på treningssentre. Les mer på bloggen hennes.

Det siste fra bloggen