null
Tips til naturlig, økologisk aftersun
12 Jul 2018 | Postet av usaliv

Tips til naturlig, økologisk aftersun

Sterk sol på den nordiske huden kan bidra til både sår og solbrent hud. 50% av Skinlove (les: Liv) har hatt utrolig lett for å bli solbrent hele livet. Det er noe med den lyse huden, fregnene og sola som ikke går helt overens.

Ikke bare kan UV-skader bidra til tidlig aldring av huden, men den kan også bidra til langt mer alvorlige skader som f.eks hudkreft. Derfor anbefaler vi at man alltid bruker solkrem! Både daglig i ansiktet, for å motvirke aldring, og alltid når man eksponeres for sterk sol på kroppen ellers.

Soleksponert hud vil umiddelbart begynne nedbrytningsprosessen. Visste du at når huden blir brunere i sola så er den egentlig skadet? Å bli brun er hudens egen forsvarsmekanisme mot solen.

Å reparere solskadet hud

Det er mange teorier om hva som kan reparere solskadet hud, men blant de ingrediensene som har hatt bevist effekt mot fine linjer og solskader, så er A-vitamin den mest kjente. C-vitamin er også en ingrediens hvor antioksidantene skal hjelpe til med å øke produksjonen av kollagen og minimere synligheten av fine linjer og arr. En tredje ingrediens er grønn te-ekstrakt som inneholder næringsstoffer som kan bekjempe frie radikaler.

Har du tilbragt hele dagen i solen så kan du trenge litt ekstra hjelp til å pleie huden og reparere solskader. Går du i butikkene finner du mange produkter med "aftersun" i tittelen, men sannheten er at du ikke trenger ekstra produkter til å bruke som aftersun. Du kan nemlig bruke produkter du kanskje allerede har, som også brukes til andre formål.

I nettbutikken vår har vi flere slike produkter som passer ypperlig som aftersun. Her kommer favorittene:

Først en dusj med toner

Dette tipset har vi delvis utviklet selv fra eget bruk. Mange tonere, og spesielt Suki Concentrated Clarifying Toner, har vist seg å være utrolig lindrende og gode for solbrent hud. Tonerens unike kombinasjon av naturlige ingredienser gir den en kraftig betennelsesdempende effekt. Den virker beroligende på betennelser, rødme og irritasjon, og etterlater huden lindret, styrket og gjennomfuktet. Vi bruker den som vanlig i ansiktet, men også på solbrent hud, nyvokset hud, rødme, irritasjoner, og uren hud. Multiprodukt! Pris 379 kr.

Som aftersun bruker vi den som første lag på ren, solbrent hud for å lindre. Deretter går vi videre til steg 2 og 3. Du finner toneren HER

Nypeolje - alene eller sammen med andre

Vi har snakket mye om nypeoljen i det siste, men det er bare fordi den er så utrolig virkningsfull og så brukervennlig til mange ulike formål. Nok et multiprodukt! I tillegg til at oljen er proppfull av omegaer (3, 6, 7 & 9) så inneholder den kraftfulle antioksidanter fra karotenoider. Karotenoider er bevist effektive for å kunne reparere hudskader. Faktisk sier Pai Skincare at deres nypeolje inneholder dobbelt så mye regenerative steroler og fem ganger mer karotenoider enn den gjennomsnittlige nypeoljen på markedet. Pris 270 kr.

Som aftersun bruker vi oljen enten alene eller så blander vi noen dråper av den inn i annen fuktighetskrem og smører oss deretter inn med blandingen. Du finner den HER.

Et annet alternativ er Odyliques økologiske Superfruit Concentrate. Dette er en mer kostbar olje, men består både av nypeolje og flere andre virkningsfulle ingredienser. Superfruit Concentrate inneholder en synergi av fem omegaoljer, antioksidanter og naturens fytosteroler som jobber for å booste fuktigheten, fornye cellene og stimulere kollagenproduksjonen for å etterlate huden umiddelbart glødende og mer spenstig. Disse kraftfulle ingrediensene motvirker hudens aldring og passer for normal, tørr og moden hud. Kommer i tre størrelser. Den største har pris 469 kr.

Bodylotion - Fuktighetskrem, helt til slutt eller i kombinasjon med oljen

Som nevnt i forrige avsnitt så kan oljen blandes med fuktighetskrem for å fullføre rutinen. En av de mest anbefalte kremene er Pais Comfrey & Calendula Calming Body Cream. Denne kremen inneholder blant annet polyfenoler, (som du kan finne i grønn te). Polyfenolene og karotenoidene i kremen fremmer hudens leging og cellenes gjenoppbygging. Kremen har betennelsesdempende ingredienser og er ypperlig for selv sensitiv hud. Pris 270 kr.

Et annet alternativ til fuktighetskrem er Living Nature Rich Body Cream. Dette er en luksuriøs, næringsrik krem med aktiv Manukahonning. Denne honningen brukes på grunn av sine hydrerende og fuktighetsgivende egenskaper. I kremen finner du også smør fra Cupuacu og Murumuru som gir næring og naturlige oljer som lindrer og pleier huden. Pris 379 kr.

Et tredje alternativ er Odyliques økologiske Tropical Bliss Body Silk. Kremen gir langvarig fuktighet til alle hudtyper. Med en hydrerende blanding av økologisk kokosnøtt, avokado og kakaosmør gir den en vitaminboost som er effektiv for tørr hud. Kremen er lett, slikemyk og ikke klissete. Cellestøttende tindved hjelper til å redusere UV-skader, ringblomst beroliger mens den høye konsentrasjonen av aloe vera holder på fuktigheten. Pris 229 kr.

Som aftersun bruker vi bodylotion enten som siste steg (etter noen dusjer med toner, og noen dråper med olje) eller blandet i håndflatene med noen dråper av oljen. 

 

Se alle produktanbefalingene for naturlig aftersun HER.

 

Det siste fra bloggen