null
Stell pent med din nærmeste venn
26 Aug 2019 | Postet av usaliv

Stell pent med din nærmeste venn

Du har forhåpentligvis minst en nær venn som du tenker på når vi sier dette, men kanskje tenker du ikke umiddelbart på den vennen vi sikter til: Med sine allsidige oppgaver er det følsomme, unike og finstilte underlivet vårt med oss i tykt og tynt, hverdag og fest. Noen oppgaver er livsviktige, noen er rett og slett mirakuløse, og andre funksjoner er blott til lyst. 

Mens hud og hår og andre deler av kroppen som er mer synlige og mindre tabubelagte, får mye oppmerksomhet, er underlivet stort sett gjemt, men forhåpentligvis ikke glemt. Denne delen av oss trenger minst like mye omtanke som resten av kroppen, følsomt for stress og indre og ytre påvirkning som den er. Og når balansen først skjærer seg og underlivsplagene melder sin ankomst, da kan det fort føles som at din nærmeste venn har blitt din verste fiende. 

Her skal vi presentere noen av  våre fineste intimprodukter. Og bare så det er sagt først som sist: Dette er ikke nødvendigheter for et sunt og friskt underliv. Slimhinnene nedentil representerer noe så avansert som et selvrensende system, og som gynekologer og andre fagfolk kan bekrefte: vask med vann er helt tilstrekkelig for å opprettholde en god hygiene og en balansert bakterieflora. 

Innimellom føler noen av oss likevel behov for litt ekstra støtte i form av ulike hygieneartikler. Da er det i alle fall greit å ha produkter å ty til som er sikre, milde, systemvennlige og som gjør mer nytte enn skade når de først er i bruk. 

Intimvask – våre tryggeste alternativer

Lip Organic Intimate Care 

Dette er et svensk merke som lager naturlige, pleiende og rengjørende produkter fri for mineralolje, syntetiske dufter og andre ingredienser som kan irritere og forårsake ubalanse. Slimhinnene våre absorberer mye av det vi utsetter dem for, og derfor er det helt selvsagt for Lip Organic Intimate Care å bruke de mildeste og tryggeste ingrediensene fra naturen. Merket er vegansk, og emballasjen er resirkulerbar. 

Fra merket får du to fuktighetsgivende og rengjørende oljer som erstatter intimsåpe: Den ene inneholder fragonia og tinnved, som motvirker vaginal tørrhet. Den andre varianten inneholder bomullsblomst og havre, som er lindrende og bidrar til en balansert hud. 

I tillegg har Lip en mykgjørende olje til bruk ved intimbarbering. Denne inneholder essensielle oljer fra grønn mynte og ylang ylang og bidrar til å motvirker irritasjon, kutt og inngrodde hår.

Se alt fra Lip Organic Intimate Care HER.

Fra Bentley Orcanic kommer Bentley Feminine Wash. Med aloe vera, kamomille og lavendel renser denne såpen skånsomt samtidig som den forfrisker og beroliger ømfintlig hud. Såpen har gelékonsistens som skummer lett i kontakt med vann.

Tonje er veldig fornøyd, og i sin produktomtale skriver hun følgende: "Beste jeg har prøvd av intimsåpe, føler meg fresh hele dagen og den gir meg ikke sopp. Veldig god og skummer godt." Linda gir også full pott i sin omtale og skriver: "Denne er trygg og gjør nytten sin."

Mindre "bart" i en fart – kaldvoksstrips fra Acorelle

På samme måte som hårfrisyremoten endrer seg, er det også trender for sveisen nedentil. Noen foretrekker det trimmet, mens andre vil ha frisyren sin mest mulig naturlig. Her får det være opp til den enkelte å velge det som føles best! 

Særlig i sommersesongen liker mange å trimme bikinilinjen. Fra det franske merket Acorelle får du økologiske og hypoallergene kaldvoksstrips klar til bruk. Voksen er beriket med økologisk bivoks og lindrende aloe vera, og passer til selv sensitiv hud.

Skulle du ønske å fjerne hårvekst i bikinilinjen med kaldvoksing, har Acorelle disse egne stripsene spesielt utformet for bikinilinje/armhule. Pakken inneholder 20 økologiske kaldvoksstrips, og i tillegg får du et mykgjørende etterbehandlingsprodukt for å fjerne eventuelle voksrester.

Se utvalget av hårfjerningsprodukter HER.

Nei til klorbleking, plast og parfyme – ja, til økologiske hygieneartikler

Fra amerikanske Susie Hewson kommer Natracare. Denne bedriften ble startet for 30 år siden etter at Hewson hadde blitt oppmerksom på en økende forurensning gjennom papirmasseproduksjon. I dag er Natracare ledende produsent av økologiske hygieneprodukter for kvinner. Produktene er laget med økologisk bomull, er fri for plast og parfyme, er ikke klorbleket  og på toppen av det hele er de også komposterbare.

I serien finner du følgende produkter: 

Tamponger i størrelsene normal, super og super pluss. Variantene kommer både med og uten innføringshylse. 

Bind med ulik oppsugingsevne fra normal og super til super pluss. Fås både med og uten vinger. Her finner du også nattbind (ekstra lange) samt inkontinensbind og etter fødsel-bind (mammabind). 

Truseinnleggene kommer i fem ulike utgaver: supertynn, mini/normal, til stringtruse, anatomisk formet og enkeltpakkede. 

I tillegg har Natracare også ammeinnlegg.

Knip for livet! Eller i alle fall for livskvaliteten :-)

Med det samme vi snakker om vår nærmeste venn, har vi også lyst til å nevne en av de aller beste og enkleste tingene vi kan gjøre for ikke bare underlivet, men for kroppen og i ytterste konsekvens livskvalitet: bekkenbunnstrening. Kvinners underlivsplager er ikke akkurat det temaet som skaper de største overskriftene i media, men for tiden omtales også dette temaet i flere av de store avisene. 

I et debattinnlegg i Adresseavisen 7. mai skriver spesialist i kvinnehelse Signe Nilssen Stafne om viktigheten av å holde bekkenbunnen i sving, både for å forebygge og behandle plager. Og Nilssen Stafne synes dette er et forsømt tema: "Sammenlignet med innsatsen som legges i middelmådige fotballspilleres muskelstrekk er det forsvinnende lite fokus på fødselsrelaterte muskelskader på kort og lang sikt."

Underlivsplager som urin- og avføringslekkasje samt underlivsfremfall er svært vanlig, men samtidig noe kvinner gruer seg for å snakke om, selv med legen sin, og dermed blir mange gående i årevis uten å søke hjelp.

Bekkenbunnstrening krever ikke noe annet utstyr enn din egen kropp, og du kan trene hvor som helst og når som helst – i fergekø, mens du venter på bussen (hver gang du venter på noe som helst, egentlig), i reklamepausen når du ser tv, når du soler deg på stranda, og når du står i kassakø på butikken. Har du en stillesittende jobb, kan du ta deg noen gode knip på kontorstolen og hvile hodet noen minutter. Gevinsten er enorm både når det gjelder det du kan unngå, og det du kan oppnå. 

Vår egen Gunnhild er utdannet fysioterapeut og har laget et eget blogginnlegg nettopp om viktigheten av bekkenbunnstrening og hvordan du gjør det. Les dette innlegget HER.

Det siste fra bloggen