null
Økologiske babyprodukter fra Living Nature - Kekebaby
20 Nov 2018 | Postet av usaliv

Økologiske babyprodukter fra Living Nature - Kekebaby

Det er helt naturlig å ønske det beste for barna sine. Så ikke glem å sjekke ingredienslistene på produktene du bruker på badet, for det er ikke "bare bare" det som finnes i lett tilgjengelige babyprodukter i butikkene. Ved en liten tur i babyprodukthylla på en stor norsk matbutikk nylig fant vi urovekkende "vonde" ingredienser på de tilsynelatende harmløse produktene.

Noen eksempler:

På en babysåpe fant vi Sodium Laureth Sulfate (SLS). Dette stoffet kan skape irritasjon av hodebunn, øyne og hud.

På samme såpen fant vi Phenoxyethanol. Forskning indikerer at jevnlig eksponering for phenoxyethanol er linket til hudsykdommen kontakteksem, forverring av eksem, redusert forplantningsevne(1) og nerveskade(2). En studie fra 2013 viste at kvinner med økte nivåer av phenoxyethanol i blodet brukte lengre tid på å bli gravid enn de med lavere nivåer.

Det var også både Citric Acid og Sodium Benzoate, som hver for seg ikke er en trussel, men som sammen kan være svært skadelig.Ved en tilfeldighet ble det i 1990 oppdaget at sitrussyrer (citric acid) kan spalte sodium benzoate. En spalting kan medføre at stoffet benzen dannes, og dette er et svært kreftfremkallende stoff(3). Dette er grunnen til at vi unngår Sodium Benzoate i våre produkter.

Flere av disse ingrediensene gikk igjen på babylotion av flere merker. En annen krem hadde Propylene Glycol også, som er et restprodukt fra produksjon av råolje. I verste fall kan Propylene Glycol forårsake kontakteksem(4).

 

De gode alternativene

Det er ikke meningen å skremme noen eller bidra til hysteri. Vi blir bare så ekstremt oppgitte når vi ser hva som finnes i butikkene, ikke minst til barna. Noen ingredienser finnes det mer forskning på enn andre og alle er ikke like ille, men HVORFOR skal man risikere noe når det finnes sååå mange gode alternativer der ute. Det er ikke nødvendig å ta til takke med det de store produsentene har valgt seg fordi det er så billig og enkelt å lage krem av det. Med litt innsats og omhu så kan du få enda bedre produkter til de minste, med god samvittighet.

Vi vet det er overveldende å sette seg inn i alt dette, men det er derfor vi startet Skinlove for seks år siden. For at det skulle være en plattform der ute hvor kundene vet hvilken standard som allerede er lagt til grunn for produktutvelgelsen. Med åpenhet og detaljerte ingredienslister på hvert produkt.

Denne bloggposten skulle egentlig bare ta for seg de tre nye babyproduktene vi har fått inn i dag fra Living Nature, men jeg glemte meg bort litt i opphisselsen her. Den turen i babyhylla på matbutikken sitter så ferskt i minnet (det var forrige helg).

Nå - til saken!

Kekebaby - økologiske babyprodukter fra Living Nature

Living Nature har nettopp lansert en nydelig babyserie, sertifisert økologisk av COSMOS. Her er det milde, gode hudpleieprodukter for de aller minste. Fra serien har vi nå tatt inn Kekebaby Barrier Balm, Kekebay Body & Hair Wash og Kekebaby Body Lotion.

Navnet på den nye babyserien er Kekebaby. "Keke" er New Zealandsk slang for Harakeke, som er en av superingrediensene du finner mye av i produktene fra Living Nature. Den minner litt om aloevera og gir etterlengtet næring til huden. Dette er en unik ingrediens fra New Zealand, hvor den vokser i massevis.

Hele babyserien er formulert for å være ekstremt mild på sart babyhud og inneholder milde, næringsgivende og lindrende ingredienser. Økologisk ringblomst (calendula) er en av disse ingrediensene. Denne er anerkjent for sine milde, lindrende, næringsgivende og mykgjørende ingredienser. Den er også super til å roe ned mulige hudirritasjoner fra f.eks bleier og andre irritasjoner.

Emballasjen er BPA- og ftalatesfri og er 100% resirkulerbar.

 

Kekebaby Barrier Balm

Dette er en mild, voksaktig balm som gir næring tll og beskytter huden mot bleiegnag. Balmen er laget med økologisk kokosnøttolje, bivoks og Cupuaçu-smør for å gi babyens sensitive hud en lindrende barriere.

Påføres i små mengder på ren, tørr hud. Kun et tynt lag er nødvendig og balmen er drøy i bruk. Om barnet allerede har en irritasjon i huden så kan Kekebaby Barrier Balm hjelpe til med å lindre den såre huden.

Balmen kan også brukes av mammaer for å lindre såre brystvorter. Pris 289 kr. Les mer her.

 

Kekebaby Body Lotion

Økologiske Kekebaby Body Lotion trekker lett inn i huden. Den gir godt med fukt og inneholder økologisk manukahonning, kokosnøttolje, ringblomst og alovevera for å gi næring til og holde huden myk. Den søte vanlijeduften er mild også for sensitiv hud.

Kekebaby Boby Lotion kan også fint brukes av voksne med sensitiv hud. Pris 239 kr. Les mer her.

 

Kekebaby Body & Hair Wash

Vår superherlige testperson på nesten 1 år har lagt sin elsk på denne. Hun har sensitiv babyhud og er veldig fornøyd med at såpen er så mild og drøy, ifølge mamma Karoline sine observasjoner :-)

Dette er en supermild, skummende gel som rengjør uten å strippe huden og håret fra sine naturlige oljer. Formulert med økologisk manukahonning, aloeveraekstrakt, kokosnøttolje og ringblomst så gir den en mild rens samtidig som den gir næring til den sarte huden.

Med en mild, søt duft av vanilje er den egnet også for sensitiv hud. Kan også fint brukes av voksne som har lett for å reagere på såper. Pris 239 kr. Les mer her.

 

Se alle våre produkter for de aller minste her.

      (1)Hardin BD. Reproductive toxicity of the glycol ethers. Toxicology. 1983 Jun;27(2):91-102. (2)Musshoff U, Madeja M, Binding N, Witting U, Speckmann EJ. Effects of 2-phenoxyethanol on N-methyl-D-aspartate (NMDA) receptor-mediated ion currents. Arch Toxicol. 1999 Feb;73(1):55-9. (3)BfR Expert Opinion No. 013/2006. Indications of the possible formation of benzene from benzoic acid in foods. (4)Al Jasser M, Mebuke N, de Gannes GC. Propylene glycol: an often unrecognized cause of allergic contact dermatitis in patients using topical corticosteroids. Skin Therapy Lett. 2011 May;16(5):5-7.

Det siste fra bloggen