null
18 Oct 2016 | Postet av gunnhildskinlove

Ny studie om fosterskader og phenoxyethanol

Jeg husker at jeg var så fornøyd når jeg hadde funnet en hudpleieserie uten parabener som jeg likte veldig godt. Etter flere måneder, og badet fullt av produkter fra dette merket, så kom jeg over informasjon om at phenoxyethanol også kunne være skadelig. Jammen var det phenoxyethanol i samtlige av disse "rene" produktene jeg hadde begynt å bruke. Det var da frustrasjonen over alle de skadelige ingrediensene i hudpleie og kosmetikk slo til for alvor. Nå ble jakten på trygge produkter enda vanskeligere. Senere har listen over ingredienser vi styrer unna blitt veldig lang. Parabener er nok desidert den ingrediensgruppen som har fått mest oppmerksomhet i media de siste årene. Phenoxyethanol er en noe nyere ingrediens på markedet og har ikke vært så mye under lupen når det gjelder hudpleie. Nå begynner vi å se flere studier som går i dybden på dette stoffet, men fremdeles er det mye forskning som skal til for at man kan endelig konkludere med at det er skadelig.

Mye tyder på at dette er ingrediens det er lurt å styre unna. Studien som vi kort oppsummerer i denne bloggposten er ikke en hyggelig lesing så hvis du lett blir skremt av denne type forsking så trenger du ikke å lese videre. En bra ting er at man ganske enkelt kan styre unna denne ingrediensen med å velge hudpleie og kosmetikk som ikke inneholder phenoxyethanol og unngå å male under svangerskapet.

"Glycol ester" (GE) er en gruppe løsemidler som ofte brukes i kosmetikk, vannbasert maling og rengjøringsmidler. Vi får i oss disse stoffene gjennom huden og gjennom inhalering. Phenoxyethanol, en mye brukt ingrediens i hudpleie, er et av disse løsemidlene.

I den nye franske studien testet forskerne om ulike typer av GE kan påvirke den nevrokognitive utviklingen til barn når mødre er eksponert for stoffene under svangerskapet. Kognisjon dreier seg om hvordan vi bearbeider informasjon og tenker. Det ble funnet rester av GE i 90-100 % av de 204 gravide kvinnene som var med i undersøkelsen.

Barna hvis mødre hadde størst konsentrasjon av phenoxyethanol i blodet under svangerskapet hadde signifikant dårligere resultat på testen WISC Verbal Comprehension Index. Denne testen måler evne til å tenke, forstå, konseptualisere og kategorisere. Barna i studien var alle 6 år gamle.

Du kan lese hele studien her.

Du finner ikke ingrediensen phenoxyethanol i noen av våre produkter.

Det siste fra bloggen