null
Naturlig og økologisk hårfarge fra It's Pure
25th Feb 2021 | Postet av Skinlove

Naturlig og økologisk hårfarge fra It's Pure

Endelig har vi fått inn hårfarge igjen! 

Å finne en trygg, naturlig hårfarge som gir godt med farge, og til og med dekker grå hår, er vanskelig. Derfor ble vi så glade når vi ble introdusert for hårfargene fra It's Pure. Disse er laget i Storbritannia, og for de av dere som kjenner til Odylique, så har de nå samme eier. Det vil vi si er et kvalitetsstempel i seg selv. 

Alle hårfargene er veganske. Produktene er faktisk de eneste hårfargene i verden som er sertifisert økologiske av Soil Association. 

Vi har testet de på grå hår og ble godt fornøyd med resultatet! 

It's Pure er en 100% økologisk hårfargeserie. Hårfargene er helt naturlige og inneholder ikke PPD, amoniakk, hydrogenperoksid, resorcinol og metalliske salter. Fargene er basert på Henna og andre Ayurvediske urter. De økologiske hårfargene bidrar til å pleie håret, gi volum og glans.

Mange som reagerer på tradisjonell hårfarge har tålt It's Pure godt.

Hver av de ulike hårfargene vil ha en beskrivelse av hvilke resultater som kan forventes avhengig av hvilken hårfarge du starter med. For de fleste fargene vil du kunne bygge opp sterkere farge ved å farge håret i flere runder. Siden hårfargene kommer i pulverform kan du ta av en liten mengde som du først blander til med vann og tester på en liten del av håret. Da kan du se hvordan akkurat ditt hår vil påvirkes av fargen. 

Vanlige spørsmål om It's Pure naturlige hårfarger

Hvordan bruker jeg It's Pure økologiske hårfarge?

Hårfargene kommer i pulverform som du blander med varmt vann (40-50C). Mengde vann for en hel pakke pulver er ca 330 ml, men du kan tilpasse til du oppnår en yogurtaktig konsistens. Bland godt inn for å unngå klumper. Fargen på blandingen skal være grønn.

Hårfargen kan deretter påføres ved hjelp av en egnet børste eller hender med hansker på (hårfargen kommer med hansker). Påfør den jevnt i håret, seksjon for seksjon. 

Hvor lenge du lar den virke vil påvirke hvor sterk fargen blir. Jo lengre den sitter i, jo sterkere farge vil du få. Anbefalingen er fra 1.5-3 timer. 

Ytterligere beskrivelser følger med pakken. 

Kan jeg bruke hårfargen på kjemisk farget hår?

Mange kunder har fått godt resultat ved å bruke It's Pure naturlige hårfarge på såkalt kjemisk farget hår, men du bør være oppmerksom på at dette kan påvirke måten håret tar til seg fargen på. Du kan dermed få et uforutsigbart resultat hvor resultatet ikke blir helt det du hadde tenkt. Så ha dette i bakhodet:

1. Det er best å vente minst 5-6 uker fra du har farget håret med kjemisk hårfarge før du bruker It's Pure hårfarge

2. Det er smart å teste hårfargen på et lite område før du farger hele håret. På denne måten ser du hvordan håret vil reagere på fargen. Siden hårfargen kommer i form av pulver, kan du blande ut kun en liten del av hårfargen for å gjøre en slik test. 

3. Dersom håret ditt er bleket er det ekstra viktig at du tar en slik liten test på en liten del av håret først. Hårbleking påvirker håret og gjør det mer porøst. Det gjør at hårfargen kan få en uventet varm tone eller få en rar farge. 

Kan jeg bruke hårfargen når jeg er gravid?

Britiske NHS sier at hårfarge basert på urter, slik som It's Pure er, er et tryggere alternativ under graviditet. Norske FHI sier at hårfarging generelt har liten risiko under graviditet (men fokuset der ser ut til å være typisk kjemisk hårfarging). Vi kan ikke komme med noen garantier for dette og anbefaler at du rådfører deg med din lege. Fulle ingredienslister ligger på hvert enkelt produkt i nettbutikken. 

Kan jeg bruke It's Pure hårfarge mens jeg får cellegiftbehandling? 

It's Pure hårfarge er annerledes enn typisk hårfarge da de er naturlige og hennabaserte. Leger er ofte positive til dette alternativet for hårfarge, men du bør alltid sjekke selv med din egen lege. Fulle ingredienslister ligger på hvert enkelt produkt i nettbutikken. 

Er hårfargene permanente? 

Varigheten på hårfargene vil variere avhengig av hvilken farge du har valgt å bruke samt hvor porøst håret ditt er. Ofte vil for eksempel håret ved røttene miste fargen tidligere enn håret som er mer slitt og porøst lengre ut i lengdene og røttene. 

Når det gjelder de ulike fargene så er røde farger så og si permanente. De sorte eller brune fargene pleier å holde i gjennomsnitt rundt 3 - 4 uker ved røttene, men kan bli ganske permanente i tørre og porøse deler av håret. 

Dekker den naturlige hårfargen grå hår?

De fleste av kundene gir tilbakemeldinger om at hårfargen dekker deres grå hår. De vil likevel ikke kunne dekke grå hår like godt som vanlig kjemisk hårfarge vil. Der hvor du har grå hår vil håret vanligvis få en lysere farge enn resten av det fargede håret. Har du for eksempel brunt hår med noe grått hår her og der, så vil de grå stråene få en lysere brunfarge enn resten av håret som farges. Jo lengre fargen får sitte i, jo sterkere blir fargen. Se fargekart nederst i bloggposten for ytteligere beskrivelse. 

Kan du få lysere hår ved å bruke It's Pure naturlige hårfarge?

Nei, naturlige hårfarger som disse vil ikke gjøre håret ditt lysere siden de ikke inneholder hydrogenperoksid.

Kan jeg bruke It's Pure hårfarge om jeg er allergisk til vanlig hårfarge?

Mange som har reagert på "vanlig hårfarge" har erfart at de fint kan bruke It's Pure naturlige hårfarger. Fargene er naturlige og hennabaserte. De inneholder ikke PPD, hydrogenperoksid, ammoniakk og andre typiske hårfargeagenter. Allergiske reaksjoner kan likevel oppstå ved sjeldne anledninger - som med alle naturlige produkter som for eksempel nøtter, jordbær osv.

For å være sikker på at du ikke får en allergisk reaksjon er det best å gjøre en patch test 48 timer før du påfører produktet i håret og hodebunnen. For å gjøre en slik patch test så ta en liten del hårfarge på innsiden av albuen. Om du får noen reaksjoner der (kløe, flassing, rødhet) så kan du også få en reaksjon når du har det i håret. 

Er det mulig å få bort hårfarge fra huden og hårkanten dersom jeg får noe der?

Det er mulig å vaske bort hårfargen fra huden, men det hjelper også å påføre et tynt lag med f.eks. Ultra Rich Balm langs hårkanten før du starter med hårfargen. Unngå hårstråene, siden det kan gjøre at fargen ikke setter seg der du har balmen.

Her er et fargekart som beskriver sannsynlige utfall av hårfargen på ulike utgangspunkt:

Se alle hårfargene vi har tatt inn fra It's Pure her.

Det siste fra bloggen