null
Naturlig og bærekraftig hudpleie i generasjoner - fra Dr. Hauschka
11 Aug 2021

Naturlig og bærekraftig hudpleie i generasjoner - fra Dr. Hauschka

Dr. Hauschka lager hudpleie og naturkosmetikk av høyeste kvalitet. 

Utgangspunktet for merket Dr. Hauschka sprang ut fra WALA Heilmittel GmbH i Tyskland, som ble startet i 1935 og var pionerer innenfor naturprodukter. I en tid som fokuserte på fremskritt og raske, tekniske løsninger, holdt selskapet fast på en holistisk tankegang. Naturlig syklus og kraften i råstoffer som ikke skader miljøet, har vært grunnlaget i produksjonen deres hele veien. Fra 60-tallet har Dr. Hauschka vært en selvstendig aktør innen naturlig hudpleie. Helhetstanken er viktig, og heller enn å dele hud- og hårtyper inn i definerte kategorier, velger Dr. Hauschka en tilnærming der kroppens pleiebehov ikke bare endrer seg med alder, men også årstider og livsfaser.

Produktene er merket med det internasjonale kvalitetsstempelet NATRUE. Du kan være helt trygg på at disse produktene er fri for syntetiske dufter, fargestoffer og konserveringsmidler, samt mineralolje, silikon og PEG m.m..

Blant produktene våre fra Dr. Hauschka finner du pleie for hår, ansikt, hender, kropp og føtter. Vi har flere ulike ansiktsprodukter slik at du kan sette sammen en hel pleierutine hvis du vil. Her kommer en presentasjon av vårt utvalg fra dette merket.

Dr.Hauschka Hydrating Hand Cream

Dr. Hauschka Hydrating Hand Cream. Denne håndkremen gjør susen for alle typer hender. Den gjør til og med underverker for den grove huden på albuene! Den trekker raskt inn, pleier godt og grundig, og kan brukes hver dag. En viktig ingrediens i denne håndkremen er legestokkrose. Det finnes nesten 3000 år gamle litterære kilder som omtaler legestokkrosens fine virkning, så her har du virkelig en helsebringende klassiker i sving!

Dr. Hauschka Soothing Cleansing Milk er en skånsom rensemelk. Den kan brukes om kvelden for å fjerne dagens smuss og sminke, men også til morgenrutinen som en pleiende rengjøring. En god basisrens som brukes på fuktig ansikt og fjernes med vann, gjerne en svamp eller fuktet klut, eller bomullspads for sminkefjerning rundt øynene.

Om du ønsker en egen øyesminkefjerner, er Dr. Hauschka Eye Make-up Remover et godt valg. Den er skånsom, grundig og også effektiv på vannfast øyensminke. Den sarte huden rundt øynene skal man passe godt på, og rosevann samt ekstrakter fra fennikel og planten med det passende navnet øyentrøst sørger for beroligende og behagelig pleie.

Dr. Hauschka Clarifying Toner er en toner som gir styrkende basispleie for uren, grovporet og fet hud. Ingredienser som ringblomst, rundskolm (også kjent som rundbelg) og blomkarse demper overdreven talgproduksjon og betente hudpartier. Hudens aktivitet balanseres slik at den roes ned får en frisk og naturlig glød. Sprayes på etter rens og klappes lett inn.

Mens Clarifying Toner hjelper den fete, grove huden, er Dr. Hauschka Facial Toner beregnet for normal, tørr og sensitiv hud – hud som trenger ny vitalitet. Legeplantene trollhassel og rundskolm styrker hudens naturlige prosesser, forfrisker og kvikker opp. Toneren stimulerer hudens egne fornyelsesprosesser på en skånsom måte, gir huden en frisk glød og en naturlig utstråling.

I vårt sortiment fra Dr. Hauschka har vi fem ulike fuktighetsgivere til ansikt:

Dr. Hauschka Balancing Day Lotion er et godt valg for deg som har kombinasjonshud – en ansiktshud som ofte kjennetegnes ved fet T-sone (blank nese og panne) og litt tørre kinn. Som navnet sier, er den balanserende, og ekstrakter av rundbelg, kjerringrokk og brønnkarse bidrar til å redusere stramhet og skape en renere hudfarge.

Dr. Hauschka Soothing Day Lotion er beregnet for sensitiv hud og hud med tendenser til rødhet / synlige blodkar. Ingredienser som rose, agurkurt og marikåpe stimulerer til optimal hudfunksjon og reduserer stramhet og rødhet slik at hudtonen blir jevnere. Kremen har en silkeaktig tekstur og gir pleie og beskyttelse hele dagen.

Dr.Hauschka Revitalising Day Lotion


Hvis huden din er trøtt, daff og mangler piff, er Dr. Hauschka Revitalising Day Lotion et perfekt valg. Dette er en utmerket dagkrem som virker oppfriskende og fuktende og bidrar til en strålende hud. Stimulerende planteingredienser kommer fra rundbelg, trollhassel og gulrot, og ulike, gode oljeekstrakter bringer hudens lipidforsyning i balanse.

Dr. Hauschka Rose Day Cream, en bestselger, er en pleiende og beskyttende dagkrem for tørr og sensitiv hud, hud med tendens til rødhet og utvidede blodkar (couperose). Her jobber mange rosetyper sammen, tehybridrose, villrose og legestokkrose, for å nevne noen. Dagkremen harmoniserer også hudens fett- og fuktighetsbalanse.

Dr. Hauschka Rose Day Cream

Dr. Hauschka Rose Cream Light passer for sensitiv og normal så vel som tørr og irritert hud. Den virker beskyttende og gir huden en frisk og jevn tone. Mange gode ingredienser står på listen her: legeplantene rose, stokkrose og rundskolm styrker hudens vitalitet sammen med rosevann, rosevoks og roseekstrakt. Kremen harmoniserer og gir huden vitalitet. Fukten ivaretas av ingredienser som avokado, legestokkroserot, sesam- og mandelolje. I likhet med Rose Day Cream er også denne ansiktskremen en behagelig følgesvenn gjennom dagen. Begge passer fint under sminkeprodukter.

Dr. Hauschka Hair Tonic er styrkende og balanserende for alle typer hår og hodebunner. Særlig god effekt har den på hodebunn som flasser. Denne tonic-en gir også volum til tynt hår. Den kan påføres i tørt så vel som fuktig hår og også brukes som fønlotion etter hårvask. Brukes ved behov, gjerne daglig til en eventuell problemtilstand går over.

Dr. Hauschka Hair Tonic

I vårt sortiment fra Dr. Hauschka har vi også to kroppsoljer. 

Den ene heter Lemon Lemongrass Vitalising Body Oil og går under tilnavnet «feel good-oljen». Med frisk duft av solmodne sitroner løftes humøret mange hakk. Kroppsoljen styrker og toner huden og er et godt valg for oss med cellulitter. For jevn fordeling, økt fukttilførsel og lettere absorbering kan oljen gjerne påføres våt hud.

Den andre kroppsoljen heter Moor Lavender Calming Body Oil og er omtalt av Dr. Hauschka som «din personlige livvakt». I dette ligger at oljen er lun, varm, aromaterapeutisk og beskyttende – og særlig fin om du føler deg stresset eller trenger en god natts søvn. Ypperlig for lavendel-elskerne blant oss, for værsensitive og frossenpinner. Oljen ristes godt før bruk og er like fin å påføre på tørr som på fuktig hud.

Ønsker du et produkt som er lettere, men fortsatt bidrar med fukt og pleie, kan Dr. Hauschka Lemon Lemongrass Vitalising Body Milk anbefales. Sitrongress og sitronolje bidrar til frisk luft, og den lette body milk-konsistensen absorberes raskt inn i huden. Tradisjonsrike legeplanter som kjerringrokk, kvede og salvie styrker, strammer opp og aktiverer hudens prosesser.

Dr. Hauschka Hydrating Foot Cream

Dr. Hauschka Foot Cream har en kremete konsistens som trekker hurtig inn og gir intensiv pleie og fuktighet til tørre føtter. En viktig ingrediens er hestekastanje, som blant annet kan bidra til å øke blodsirkulasjonen og dempe hevelser. Fin til daglig pleie så vel som en deilig fotmassasje. Denne tok vi inn etter tips fra en av våre kjære kunder.

Dr. Hauschka har også noen utrolig gode maskaraer som vi ble veldig imponerte over.

Dr. Hauschka Volume Mascara er en volummaskara som gir de fine øyenvippehårene fylde uten at de klistrer seg sammen. Ekstrakter fra sort te, neem-treet og øyentrøst virker pleiende, mens bivoks og rosevoks har en beskyttende funksjon. Tørker raskt. Maskaraen kommer i fargene brun og svart.

Dr. Hauschka Volume Mascara


Dr. Hauschka Defining Mascara har de samme beskyttende og pleiende ingrediensene som volummaskaraen, men denne vil på sin side ramme inn øynene og fremheve/definere vippene. Også her kan du velge mellom svart og brun farge.

Vi har også tatt inn den populære dekkstiften Dr. Hauscka Coverstick som dekker og bekjemper urenheter og kviser. Den virker beroligende uten å tørke ut huden. Passer for alle hudtilstander, også uren hud, og inneholder pleiende stoffer som bidrar til at urenhetene forsvinner raskere. Frisk duft. Denne dekkstiften kommer i to farger – en for hud med nøytrale til røde undertoner, og en for hud med gule undertoner.

Hele utvalget vi har tatt inn med trygg og naturlig hudpleie fra Dr. Hauschka finner du HER

Og har du andre favoritter som du ønsker at vi tar inn fra dette sortimentet, så tips oss gjerne!

Det siste fra bloggen