null
4 Jun 2015 | Postet av skinlove

Methylisothiazolinone(MI) - finnes ikke i noen produkter fra Skinlove!

Det siste døgnet har vi fått mange spørsmål om methylisothiazolinone(MI) og om dette er noe vi har i våre produkter, siden vi ikke har parabener. Når vi ser denne artikkelen på VG.no i dag så skjønner vi bakgrunnen for alle spørsmålene.

Bursdagsfesten endte på legevakten for Birgitte Viksund (30). Stoffet som gjorde henne akutt syk, MI, finnes i vanlig såpe og hårprodukter. (kilde:vg.no)Svaret er at nei, vi har bevisst utelukket methylisothiazolinone fra vår nettbutikk for naturlige hudpleieprodukter siden før vi "åpnet dørene". Nå er vi veldig glade for at det blir rettet mer fokus på denne ingrediensen og skadevirkningene den kan gi.


Hudpleie uten methylisothiazolinone? Hva er MI?

Symptomer på allergi mot MI er rødhet, svie, stikkende fornemmelser, flassing eller skorpedannelse i huden. Verkende blemmer kan også forekomme. (kilde: vg.no)

MI er er konserveringsmiddel som man også finner brukt i maling. Det brukes i hudpleie for å motvirke uønsket forekomst av bakterier og gjæring. MI har blitt brukt mye i hudpleieprodukter etter at forbrukere krevde hudpleie uten parabener.

Før ble MI stort sett brukt i kombinasjon med MCI (Methylchloroisothiazolinone) i en 3-til-1 proporsjon. Grunnet bekymring rundt at MCI medførte allergiske reaksjoner, ble MCI droppet fra mange produktoppskrifter. Dette har igjen ført til at produsentene heller har økt konsentrasjonen av MI i oppskriftene. EU tillot fra 2005 å bruke høyere konsentrasjoner av MI.

Før, i kombinasjon med MCI, fant man vanligvis MI på et nivå av 4 ppm (parts per million) i hudpleie. Nå som MI brukes alene kan man se produkter hvor innholdet går helt opp til 100 ppm –> en økning ganger 25!

Miljødirektoratet sier at MI ikke bør brukes i produkter som skal påføres huden. Likevel ser vi veldig mange produkter med ingrediensen i hyllene rundt omkring.

Hos Skinlove finner du hverken parabener eller methylisothiazolinone (MI). Vi har funnet trygge hudpleieprodukter hvor naturen selv sørger for holdbarhet på produktene. Mange urter, oljer og planteekstrakter, i tillegg til vitaminer og antioksidanter, har evnen til å bekjempe bakterier. Ofte har naturlige hudpleieprodukter kortere holdbarhetstid enn "vanlige" hudpleieprodukter nettopp fordi vi ikke vil bruke ingredienser som methylisothiazolinone, phenoxyethanol, parabener o.l.


Til gjengjeld er alle hudpleieproduktene vi får inn så ferskproduserte at de aldri rekker å stå lenge på hyllene. Ferske, trygge og naturlige produkter. Når det er mulig å få til, så hvorfor skal man risikere hud og helse med skadelige ingredienser?

Det siste fra bloggen