null
Julegavetipsene som gir fornøyde føtter, myke hender og glad kropp!
15 Nov 2018 | Postet av usaliv

Julegavetipsene som gir fornøyde føtter, myke hender og glad kropp!

Julen nærmer seg, som alltid fortere enn man tror, og for mange begynner det å bli tid for å planlegge julegavene. Selv liker vi å begynne i god tid – så vi slipper stress og panikkhandling i siste liten. (En tilstand som dessverre ofte resulterer i innkjøp av saker og ting som i beste fall passer sånn halvveis til mottakeren, og ofte ikke i det hele tatt). En annen fordel med å ta julehandelen i god tid er at den deilige følelsen av å ha det unnagjort kan nytes leeeeenge. Og så vil vi ikke stikke fordelen med å ta julegavehandelen i Skinlove-butikken under en stol, heller: Her finner du økologiske, bærekraftige, fair trade-sertifiserte, miljøvennlige og nyttige gaver :-) Med bare gode ingredienser - omsorg og pleie i bøtter og spann. Synes nå vi i alle fall :-)

I denne bloggposten har vi samlet julegavetips til kvinnene i våre liv: Her får du forslag til presanger som vi tror at bestemødre, mammaer, søstre, døtre, kusiner, tanter og venninner, kjærester, den hyggelige nabokona og til og med favorittkollegaen vil bli glade for å finne under juletreet. Hvis du vil gi bort fornøyde føtter, myke hender eller glad kropp, finner du det du trenger her. Og hvis du kjenner noen som virkelig elsker roseduft og roseprodukter: Ingen vits i å lete lenger – her har du tipsene!

Fornøyde føtter

Våre tapre undersåtter bærer oss gjennom dagen, fra morgen til kveld, hverdag som helg. Livet som lilletå (eller fotblad, hæl eller storetå for den del), er ikke alltid en fest i tette sko og med mye gåing og ståing. Her har du forslag til produkter som kan bidra til glade og fornøyde føtter for både unge og gamle.

Et fotbad trenger ikke være allverdens hokuspokus – en balje med varmt vann vil mykgjøre og gi avspenning til slitne føtter. Er huden tørr, gjør denne fine fotfilen susen. Den er laget av bøketre og kommer fra den tyske produsenten Redecker. Arne har gitt den full pott i produktomtalen og beskriver den som "effektiv og brukervennlig" med pluss for at den tåler at man legger krefter i filingen. Les mer her.

Et alternativ til filing er såpe med skrubbeeffekt. Norskproduserte Grutensåpa gjenbruker kaffegrut, og det er ikke for ingenting at produsenten omtaler gruten som gull. Såpestykkene kan brukes på hender, kropp og føtter og gir en grov, god skrubbeeffekt. Pass på at såpestykket får ligge på et drenerende underlag (såpekopp, et stykke loofah eller lignende, slik at den renner av og tørker godt mellom hver bruk). Såpestykkene kommer i forfriskende peppermynteduft og avslappende lavendelduft. Les mer om produktene fra Gruten her.

Et godt produkt å smøre føttene med kan også gjøre underverker. Badger Foot Balm er laget for å hjelpe slitne, tørre og hardtarbeidene føtter. Balmen inneholder beroligende, mykgjørende og antibakterielle oljer. Også her er det brukt forfriskende peppermynte. Særlig gunstig for å reparerer sprukne hæler. Les mer om Badger Foot Balm her.

Det er heller ikke dumt å legge beina høyt og pakke dem inn i gode varme (og økologiske) ullsokker. Sokkene fra Hirsch kommer i flere ulike fargekombinasjoner med åttebladsrosemønster, og de er passe tykke til å brukes i vintersko og støvler også. Les mer om ullsokkene her.

Silkemyke hender

Mens føttene for en stor del er gjemt bort i sokker og sko gjennom dagen, driver hendene sitt daglige virke rett foran øynene på oss. Og hva må de ikke gjennomgå av tasting, skriving, bæring, strikking, rensing, vasking, løfting, klemming, saging, hakking (og da har vi bare nevnt en brøkdel) – og dette under alle slags meteorologiske forhold. Kjenner du noen som kan trenge å belønne de flinke hendene sine, så har vi gaveforslagene her:

Det meste starter med en vask. En god håndsåpe er for mange en fin luksus i hverdagen, og her har vi mye å velge mellom. Dr. Bronner's håndsåper finnes i fire duftvarianter: peppermynte, sitrongress/lime, lavendel og duftfri. Dette er en svært drøy såpe som gir effektiv vask uten å tørke ut hendene. En stor favoritt blant Skinlovekundene!

Håndkremen er manges faste følge. Og kjenner du noen som ville blitt glad for en ekstra god følgesvenn til hendene sine, så har vi samlet våre beste håndvenner her.

Pai Fragonia & Sea Buckthorn Instant Hand Therapy Cream er en av dem som vi anbefaler på det varmeste. Den har fått bortimot full pott fra alle de sju som har skrevet omtale på nettsiden. Laila mener at den er verdt hver krone, mens Anne-M holder fast på at dette er håndkremen for den kresne. Ingen over, ingen ved siden, mener Marte.

For litt ekstraservice til tørre og sprukne neglebånd anbefaler vi Badgers Cuticle Care. Inneholder geranium, ingefær, mandarin og sitrongress, som gir en frisk duft. Kan også brukes til intensiv behandling over natten. Se alle håndkremene her.

 

Topp kropp

Det er ikke alltid like enkelt å være kropp. Og i en travel hverdag er det ikke like enkelt å ta seg tid til å gi kroppen det lille ekstra av pleie, heller. Men når man har de gode produktene lett tilgjengelig på badet, så blir det litt enklere. Her er vårt utvalg av gode såper, kroppsskrubber og fine fuktighetsgivende kremer som vi tenker at kan bidra til at kroppen får det litt mer topp. Vi har et bredt utvalg, så her skal det være mulig å finne noe til bestemor så vel som håndballjenta på Piker 14. Dette synes vi er gode julegaveforslag: egenomsorg på flaske – helt uten skadelige ingredienser og bivirkninger.

Her finner du vårt utvalg av kroppsvask.

Her er vårt utvalg av skrubbeprodukter for kroppen.

Her er vårt utvalg av fuktighetsgivende kremer for kroppen.

 

Gaver til ei som elsker roser

Kjenner du noen som elsker roseduft og roseprodukter? Hvorfor ikke la det være et utgangspunkt for en fin og omtenksom julegave? I nettbutikken vår finner du et bredt spekter av roseprodukter, og her har vi samlet våre beste rosefavoritter:

Ansiktsolje fra Badger til alle typer hud, men særlig godt egnet for tørr, sensitiv og moden hud. Damaskusrosens skjønnhetsfremmende egenskaper har vært kjent i tusenvis av år. Les mer om roseoljen fra Badger her.

Fra Badger kommer også denne balmen med rose. Brukes i ansikt, nakke og under øynene, og gir næring og naturlig glød. Les mer om ansiktsbalmen fra Badger her.

Deodoranter fremstår kanskje ikke som de mest spennende julegavene, men deodorantene fra Schmidt's synes vi er et hederlig unntak. De dufter fantastisk og er fri for skadelige stoffer som parabener, triklosan og aluminiumssalter. En av favorittene er denne med rose og vanilje, og den finnes både som deostick i to størrelser og i glasskrukke. Fire av fem anmeldelser gir full pott til denne rose-deodoranten. Marias erfaring er at den fungerer utmerket og dufter nydelig. Les mer om Schmidt's deodoranter her.

Hvis du har lyst til å bevege deg over fra de praktiske og nyttige rosejulegavene til de mer luksuriøse, er denne parfymen fra Acorelle et godt valg. Parfymen Silky Rose er laget av essensielle oljer av rose og geranium, dufter som ifølge aromaterapien skal fremme selvtillit og entusiasme. Denne duften er romantisk, blomsterpreget og med et fruktig innslag av bringebær. Les mer om Silky Rose her.

Rosesåpen fra Dr. Bronners må være roseelskerens drømmesåpe! Alle de tre som har gitt omtale av rosesåpen, gir full pott. Runi sier rett og slett at dette er "Den beste dusjsåpen jeg har prøvd noen gang!", mens Linn slår fast at dette er en "Himmelsk duft!!!!" (med akkurat så mange utropstegn). Såpen roses også for å være svært drøy i bruk og god og pleiende for huden. Så her mistenker vi at du har en innertier til rosesentusiasten. Les mer her.

 

Noe fint til friskusen

Mens noen liker søte og milde dufter av rose, kokos og vanilje, får andre helt hetta av denslags og sverger til friske og oppkvikkende dufter fulle av energi. Her har vi samlet et utvalg produkter som vi tenker at friskusen vil like: produkter med sitrus, peppermynte og eukalyptus.

Vi kommer stadig tilbake til Dr. Bronners produkter – selvsagt på grunn av den gode kvaliteten, men også fordi de er drøye i bruk og har gunstig pris. Av de friskeste duftene i sortimentet er nok såpene med peppermynte, eukalyptus og sitrus/appelsin. Med en av disse såpene i dusjkabinettet er man sikret en kvikk start på dagen. Såpene finnes også i reisestørrelser. Se hele utvalget her.

Dr. Bronner har også en hånd- og kroppslotion med peppermynte, den finner du her.

Friske dufter i deodorantform har Schmidt's et godt utvalg av. Et eksempel er denne med bergamott og lime. Varianten med kull og magnesium har en duft som er vanskelig å forestille seg (duft av magnesium liksom, hva er det?), men beskrivelsen "mildt som etter en regnskur om sommeren" stemmer faktisk veldig bra. Begge kundeomtalene trekker frem den friske duften som et pluss, ikke minst at den er såpass nøytral at den kan brukes av både kvinner og menn. Les mer her.

Og føler du for å kjøpe noe enda mer eksklusivt i duftveien til en du setter pris på, så har vi også en veldig fin og frisk parfyme fra Acorelle. Dette franske parfymemerket lager sine produkter av naturlige og økologiske ingredienser. Parfymen Tea Garden inneholder essensielle oljer av sitron og seder og skal virke energigivende, styrkende og stimulerende. Andre duftelementer er hentet fra bergamott, kardemomme og patchouli. En ideell parfyme for den som liker eksotiske og milde sitrusdufter. Les mer om Tea Garden her.

 

Gaver til den miljøbevisste

Her har vi samlet noen av våre beste julegaveforslag til de "grønneste" blant oss – de av oss som synes at hele jula egentlig bare er en ufornuftig kjøpefest, og at den beste julegaven er å gjøre en ekstra innsats for naturen og miljøet. Så her har vi julegaveideer som i større grad kan gjøre julens kjøpefest til en fornuftig og miljøvennlig fest.

Bærenett av tekstil, såkalte tote bags, har blitt svært populære og ses ofte på alt fra supertrendy jenter i motebildet til fornuftige gamle damer på handlerunde på samvirkelaget. Så dette er et produkt med bred appell! For å bidra til å redusere plastforbruket, har vi kommet med vårt eget Skinlove-bærenett som ble lansert i anledning seksårsdagen vår tidligere i år. Her kan du lese mer om det: Fra Badger kommer denne søte varianten med grevling på.

Såpe- og sjampoprodusenten Flow Cosmetics slår også et slag for mindre plastbruk. Hos Flow kan du finne et bredt utvalg av sjamposåpestykker, kun emballert i en liten pappeske. Her finner du sjamposåpestykke til din blonde kollega, venninnen din som er brunette, din tante rødtoppen, søsteren din som har problematisk hodebunn – og da har vi bare nevnt noen av variantene. Alle omtalene i nettbutikken så langt har gitt full pott for både kvalitet og effekt. Les mer om Flow sine sjampobarer her.

Hårbørster av tre og tannbørster av bambus (i stedet for i plast) er kjempefine gaver. Siden det er noe de fleste trenger, men kanskje ikke tenker på å kjøpe selv, så er en slik gave med på å redusere plastforbruket for flere. Redecker har utrolig mange fine produkter i tre til bad og hjem. Du kan se hele utvalget her. Så har vi Brush with Bamboo og Pearlbar som gir oss fine tannbørster av bambus. Eller kanskje en plastfri hårstrikk laget av økologisk bomull og naturgummi? Kooshoo har et utrolig fint utvalg av hårstrikker i både sort, brun, spreke farger og en beige-variant til blondt hår. Se alle her.

Vaskemidler har lenge vært en stygg miljøsynder med fosfater, blekemidler og andre miljøskadelige stoffer. Dette har heldigvis bedret seg betraktelig, og nå finnes det mange produkter på markedet som er mindre miljøskadelige enn de som var før. Den aller beste og reneste varianten, som vi virkelig kan gå god for, det er imidlertid disse såpenøttene. Skallet inneholder stoffet saponin, og dette virker som såpe når det kommer i kontakt med vann som er 40 grader og varmere. Såpenøttene virker både til håndvask og maskinvask. Legg fire til seks nøtter i tøyposen som følger med, og putt det hele i vaskemaskinen. Såpenøttene kan brukes flere ganger. Les mer om såpenøtter her.

Det er lite som varmer et miljøvernerhjerte mer enn gjenbruk av ting som i utgangspunktet ville gått i søpla. Produsentene av Grutensåpa i Oslo sykler rundt og samler inn økologisk kaffegrut, som de i sin tur lager såpe- og skrubbeprodukter av. Grutenskrubben og Grutensåpa kommer i peppermynteduft og lavendelduft. Grutensåpa er uten konserveringsmidler, men med godt stell (fortrinnsvis å få tørke skikkelig på en egnet såpekopp eller hengende i en tråd mellom hver bruk) kan den vare i minst to år. Les mer om Gruten her.

Vi setter streken for gavetips der, men se gjerne denne menyen i butikken for enda flere fine julegavetips.

Det siste fra bloggen