null
Julegavetips til mannen
18 Nov 2018 | Postet av usaliv

Julegavetips til mannen

Om det er vanskelig å finne på gaver til damer, så kan det være enda verre å komme på noe til menn – særlig de som påstår seg å være i kategorien "har alt". Men heldigvis trengs det stadig påfyll av god hudpleie: friske såper, god ansiktskrem, pleie for slitne føtter, barbersåper og ellers litt av hvert. Her har vi samlet noen julegaveideer til mennene i våre liv: pappaen, bestefar, bror, kameraten, kjæresten, svogeren, onkel, den trivelige naboen og den gode kollegaen. Og alle andre gutter og menn som fortjener en fin overraskelse under juletreet.

Bra barbering

Barberingen er en viktig del av menns ansiktspleierutine, og gode produkter gjør jobben lettere og resultatet finere. Det er også vesentlig å ha produkter som ikke tørker ut og irriterer. Her har vi listet opp noen av favorittproduktene til barbering.

Barbersåpen

Fra Dr. Bronner kommer flere typer barbergele basert på økologisk shikakai, sukrose og druejus. Christine skriver i sin omtale at hun kjøpte denne til kjæresten sin da hun la merke til han ble så rød i huden etter barbering, og hun mistenkte barberskummet hans for å være synderen. Etter at han begynte å bruke denne, har han ikke vært rød i huden etter barbering, forteller Christine. Oppsiktsvekkende drøy i bruk er den også! Kommer i ulike dufter, som peppermynte, sitrongress og lime, tetre, lavendel og uparfymert.

Fra finske Flow Cosmetics kommer denne fine barbersåpen med bentonittleire og eine. Såpestykket kan strykes rett mot huden, eller skummet kan arbeides opp med en barberbørste. I likhet med sjamposåpestykkene skummer også barbersåpen veldig bra. De gode ingrediensene bidrar til å roe huden og tilføre fuktighet. Les mer om barbersåpen fra Flow her.

Det til nå mest populære barberingsproduktet vårt er Living Nature Cleansing Shaving Gel. En naturlig, mild og mykgjørende barberingsgel. Når Skinlovemennene fikk prøve denne første gangen så var de fulle av positive tilbakemeldinger. Like bra eller bedre enn "vanlige" barberingprodukter, sa de. Les mer om denne her.

Aftershave

Etter at barberingen vel er unnagjort, er det ikke dumt med et godt etterbarberingsprodukt. Fra New Zealand kommer merket Living Nature, og de har en finfin aftershave som vi liker veldig godt. Gelekonsistensen gjør den lett å påføre, og effekten er kjølende og beroligende. Les mer om Living Natures aftershave her.

Ansiktskrem – ja til fukt i fjeset

Mange menn har en robust og nærmest "uslitelig" ansiktshud og tenker lite på at fuktighetskrem kunne vært akkurat det de trenger. Andre ser det nærmest som utenkelig å ikke ha en god krem i hudpleierutinen sin. Her har vi gode produktforslag til begge kategorier – det ER en god gjerning å ta vare på huden sin, karer! ;-)

Living Nature Soothing Moisturiser er en fuktintensiv og beroligende ansiktskrem særlig beregnet for menns tykkere hud. Produktet har en frisk "herreduft" og er lett og ikke-klissete krem med blant annet manukahonning som hjelpende ingrediens. Les mer om ansiktskremen for herrer her.

En sunn sjel i et rent legeme

Hørt om DobbelDusch? Vi har trippeldusj!

De fleste har kanskje hørt om fenomenet DobbelDusch, elsket av mange menn fordi den kan brukes både som sjampo og til kroppsvask. Enklere blir det ikke, skulle man tro. Men hos oss får du det enda enklere! Calendula-såpestykket fra Flow er ikke bare en effektiv sjampo, den kan også brukes til ansiktsvask og kroppsvask. Kan brukes av alle hud- og hårtyper, men særlig fin for sensitiv hud. Så her har du faktisk tre i en – et drømmeprodukt for mannen som hater å sjonglere et lass med produkter i dusjen.

Husk å legge såpestykket til tørk på et drenerende underlag (såpekopp eller lignende), så tørker den mellom hver bruk og holder seg fin lenge. Les mer her.

Såpekopper finner du her: En variant av loofah og en i tre fra Redecker.

Vi har også mange andre fine kroppssåper i nettbutikken. Vi er særlig glade i utvalget fra Dr. Bronner med glade farger på etikettene, friske dufter og hudvennlige ingredienser. De er også ekstremt drøye i bruk. Her finner du dusjsåper med blant annet peppermynte, eukalyptus, sitrus/appelsin, tetre og en som er helt parfymefri.  Les mer her.

En deo som er frisk uten å være farlig

Det er i grunnen vanskelig å tenke seg at en naturlig deodorant uten en eneste livsfarlig ingrediens kan holde en voksen, aktiv mann luktfri en hel dag. Men Schmidt's har tatt på seg oppgaven med å få til dette – og løst den med bravur i form av en deostick med kull og magnesium. I sin omtale forteller Ine at kjæresten hennes, som er kresen når det gjelder deo, har gått over fra vanlige "kjemikaliebomber" til å bruke denne fast. Duften er frisk og nøytral. Les mer her.

Vask til arbeidsnever

Har man en praktisk jobb som bokstavelig talt setter seg i hendene, kan det være vanskelig å finne en god såpe som rengjør. Her kan vi anbefale Grutensåpa, laget av økologisk kaffegrut fra hovedstaden. Skrubbeeffekten fra kaffegruten hjelper til å rense huden. En bonde fra Tromsdalen sier at "Grutensåpa er fantastisk! Den er den eneste som funker på mine arbeidshender".

Grutensåpa kan også brukes til kropp og føtter. Husk å legge den på et drenerende underlag som såpekopp eller svamp så den får renne av seg etter bruk, så holder den seg fin og varer lenge. Les mer her.

Salve til arbeidsnever

Vil man gi hendene en ekstra service, er denne håndsalven fra Badger perfekt. Den ble opprinnelig laget for å pleie tørre, sprukne håndverkerhender gjennom kalde vintre i New England, men kan brukes til mange formål og av hele familien. Dufter mildt av mynte. Salven kommer i to størrelser. Les mer her.

Andre fine gaver kan være gode ullsokker av økologisk ull, som disse her - eller kanskje en hårbørste eller kam i laget av tre?

Flere gavetips finner du blant mannefavorittene i butikken her.

Det siste fra bloggen