null
Hydrophil - naturlig, vegansk og fair trade munnpleie
24th Jul 2020

Hydrophil - naturlig, vegansk og fair trade munnpleie

Hydrophil

"Without water there would be no life!"

Bak munnhygieneproduktene fra Hydrophil står tre engasjerte og dedikerte menn. Kvinner er absolutt i flertall når det gjelder etablering av de hygiene- og hudpleieproduktene vi har i vareutvalget vårt, så da er det ekstra gøy å se at også guttene vil engasjere seg i bærekraftig og miljøvennlig produktutvikling.

Disse tre, Christoph, Sebastian og Wanja, kommer fra Hamburg i Tyskland og er levende opptatt av – vann! Hydrophil begynte som en liten blogg i 2012, dedikert til de mange former som vann kan innta. Men hvorfor vann? For uten luften som vi puster, er vann den aller viktigste ressursen for planter, dyr og mennesker, forklarer de på bloggen sin. I forlengelsen av interessen og fascinasjonen for vann begynte Christoph, Sebastian og Wanja å spekulere på om det kunne være mulig å utvikle vann-nøytrale ("Wasserneutrale") produkter, altså produkter som forbruker og forurenser vann i så liten grad som overhodet mulig. I vann-nøytraliteten ligger også at vannet i produksjonen så langt det er mulig ikke skal komme fra kilder som truer grunnvann og drikkevannskilder eller kreve kunstig vanning. Slik ønsker de tre å holde vannforbruket nede og forbrukerbevisstheten oppe.

I tillegg vil de tre også at produktene deres skal være veganske, rettferdige (fair trade) og ikke testet på dyr. Og med slike høye standarder slipper Hydrophil gjennom nåløyet hos Skinlove!

Hydrophil omfatter en rekke tann- og munnhygiene-produkter, og vi har tatt inn flere forskjellige typer. Noen er med fluor, og noen er uten. Nedenfor følger en presentasjon av de produktene fra Hydrophil som du kan finne i nettbutikken vår:

Mellomromsbørster

Mellomromsbørste

En mellomromsbørste er et alternativ til tanntråd. Disse kommer i fire størrelser fra bittesmå til litt større, og formålet er å rengjøre mellomrommene mellom tennene. Håndtakene er laget av bambus.

Munnskyll

MunnskyllEn munnskyll med essensielle oljer fra blant annet peppermynte, salvie, mentol, tetre og kanel. En frisk start på dagen som skal bidra til frisk ånde og god munnhygiene. Svært drøy i bruk - tre dråper i et glass vann er nok; dermed holde flasken på 100 ml til over 100 liter munnskyll. Inneholder ikke fluor.

Tannolje
Denne oljen er utviklet for det som på engelsk kalles "oil pulling" – altså oljeskylling, en teknikk der man svitsjer oljen kraftig frem og tilbake i munnen i mellom 10 og 20 minutter. Teknikken er kjent fra ayurvedisk medisin. Med kardemommeolje, salvie, anis og sesam er oljen antibakteriell og har en pleiende effekt på tenner og tannkjøtt. Oljeskylling skal også gi hvitere tenner. Og ikke å forglemme så er oljeskylling også en veldig deilig og effektiv ansiktstrim!

Tannkrem

Pure mint tannkremTannkrem med fluor. Smak av mint og tilsatt vitamin B12.

Tuben er laget av 95 % gran (sagflis) og har dermed et CO2-avtrykk som er 40 % bedre enn konvensjonelle tannkremtuber av poletylen.

Sweet herb tannkremTannkrem uten fluor. Frisk smak av eukalyptus og stjerneanis. Tilsatt vitamin B12.

Også denne tuben er laget av sagflis og kan sorteres som brennbart avfall etter bruk.

Tannkremtabletter

Tannkremtabletter med salvieDette er et alternativ til vanlig tannkrem. De små tablettene løser seg opp i munnen når de kommer i kontakt med spytt og fordeler seg mens du børster tennene. De bidrar til å polere tennene, forebygge plakk og karies. Denne tannkremen inneholder fluor.

Fremgangsmåten er som følger: Tygg en tablett slik at den blander seg med spytt, fukt tannbørsten med vann, og børst som vanlig. Et glass inneholder 130 tabletter.

Tannkremtabletter med mint og sitronFungerer som beskrevet over. Denne varianten er uten fluor.

Begge variantene kommer i glasskrukker med aluminiumslokk.

Nylige innlegg