null
Hvorfor vi elsker hårproduktene fra Africa Organics
2 Jul 2018 | Postet av usaliv

Hvorfor vi elsker hårproduktene fra Africa Organics

Nylig fikk vi inn en helt ny hårpleieserie i nettbutikken. Denne heter Africa Organics og har så fin miljøprofil at de fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Visste du at Africa Organics er:

sertifisert økologisk etter to standarder

at alle produktene skal passe sensitiv hud

at de bruker fair trade ingredienser etter Afrikanske PhytoTrade standard

at ingen produkter eller ingredienser er testet på dyr

at emballasjen kan resirkuleres

at hele serien er vegansk

Ingredienser fra Afrika

Africa Organics lages i Afrika og bruker unike afrikanske ingredienser. Høstingen av ingrediensene gjøres på en bærekraftig måte og arbeiderne får rettferdig betaling og behandling  (PhytoTrade).

Her er noen ingredienser du kanskje ikke har hørt om før?:

Mongongo

dette er et tre som vokser spesielt godt i den tørre sanden i Kalahari-ørkenen og som kan overleve lange tørkeperioder. Africa Organics bruker olje presset fra oljene av dette treet fordi det inneholder eleostearic acid som polymeres kjapt ved UV-lys og former et beskyttende lag over hvert hår.

Baobab

disse treene finner du over hele ekvatoriale Afrika og de kan leve i over tusen år. Africa Organics får nedfallsfrukt fra dette treet og bruker et ekstrakt fra frukten for å benytte dens probiotiske egenskaper og antioksidanter.

Marula

Marulaolje er velkjent som en pleiende olje, men den hjelper også til å redusere tørrhet og flisete hår. Denne oljen får de også fra nedfallsfrukt fra Marula-treet. Et tre som elefantene også er glade i.

Kalahari-melon

Kalahari-melonen er en viktig kilde til vann for det nomadiske folket San i Kalahari-ørkenen. Det høye nivået av phytosterol og Omega-6 gir det egenskaper som er fuktighetsgivende, gjenoppbyggende og antiaging.

 

Produktene i serien

Africa Organics Marula Shampoo

Fin hverdagssjampo for normalt og fett hår laget av afrikanske superplanter. Rooibos virker som antioksidant og Marula forhindrer at hårstråene knekker. Mint gir sjampoen en frisk duft. Afrika Organics bruker nøye utvalgte skumstoffer laget av naturlige ingredienser som kan brytes ned i naturen. Denne kommer også i en liten testerstørrelse.

Africa Organics Marula Conditioner

En lett balsam laget av afrikanske planter. Marulafrøolje hjelper til med å mykgjøre håret uten å gjøre det fett. Den friske duften kommer fra vill kokosnøtt og mint. Denne kommer også i en liten testerstørrelse.

Africa Organics Baobab Shampoo

Økologisk og vegansk sjampo laget av afrikanske superplanter. En god all-round sjampo for tørt hår. For normalt hår kan den fungere uten å følges opp med balsam som et 2-i-1-produkt. Baobabfrukt og inulin mykgjør håret. Marulaolje hjelper til med å reparere skadet hår og lukker fukten inne i hårstrået. For slitt, tørt og behandlet hår.

Africa Organics Baobab Conditioner

Økologisk balsam som passer utmerket til veldig tørt hår og krøllete hår. Baobabfrukt hjelper til med å mykgjøre håret og antioksidanter fra Rooibos beskytter.

Africa Organics Mongongo Shampoo

Økologisk og vegansk sjampo laget for fargebehandlet hår. Mongongotrærne vokser godt i de dype sanddynene i Kalahariørkenen og kan overleve flere år med tørke. Africa Organics bruker olje presset fra frøene til dette treet fordi det inneholder naturlige stoffer som hjelper til med å beskytte håret fra ytre påvirkning og sollys.

Africa Organics Mongongo Conditioner

Økologisk og vegansk balsam laget for fargebehandlet hår. Mongongotrærne vokser godt i de dype sanddynene i Kalahariørkenen og kan overleve flere år med tørke. Africa Organics bruker olje presset fra frøene til dette treet fordi det inneholder naturlige stoffer som hjelper til med å beskytte håret fra ytre påvirkning og sollys.

Africa Organics Baobab Clay Wash

Økologisk og vegansk body wash for alle hudtyper. Denne er som en leire... som skummer! Africa Organics har brukt Bentonittleire som en mild eksfoliant og for dens evne til å trekke ut giftstoffer fra huden. Baobab-frukt er brukt for å sørge for at huden ikke strippes for fukt.

Africa Organics Marula Hair Treatment Oil

Økologisk og vegansk hårolje laget for å styrke tørt, skadet og kjemisk behandlet hår. Egnet for sensitiv hud og kan hjelpe til å berolige kløe og irritasjon. Marulaolje og jojobaolje motvirker at hårstrå knekker og gir fylde til håret. Om Marula Hair Treatment Oil brukes regelmessig kan det bidra til at håret blir naturlig glansfult, mykt og medgjørlig.

Kan brukes på to måter - masseres igjennom håret og deretter vaskes ut eller ved å tilføre et par dråper på fingertuppene til å kontrollere frizz. Naturens svar på syntetisk silikon.

Se hele utvalget fra Africa Organics her.

Det siste fra bloggen