null
Hvordan viser ulike hudtyper tegn på at man er dehydrert/fuktfattig
11 Apr 2018 | Postet av usaliv

Hvordan viser ulike hudtyper tegn på at man er dehydrert/fuktfattig

Denne bloggposten er opprinnelig forfattet av Pai Skincare og oversatt til norsk av Skinlove.

Hva du bør se etter...

Det rår mye forvirring rundt de ulike hudtyper og -tilstander. En hudtype er hvordan huden oppfører seg det meste av tiden og avhenger i stor grad av arv og genetikk.

En hudtilstand derimot, kan sette den vanlige hudtypen din ut av balanse. Mange faktorer kan spille inn på dette, som f.eks. været, kosthold, stress, allergier og feil bruk av hudpleieprodukter.

Dehydrert hud/fuktfattig hud er en slik hudtilstand hvor huden rett og slett mangler vann. Så selv om du har en fet hudtype så kan den altså være dehydrert/fuktfattig på samme tid.

Les videre for å se hvordan en fuktfattig hudtilstand kan vises på din hudtype.

NORMAL HUD

Dersom huden din vanligvis er balansert så er det enklere å avsløre om noe forstyrrer den. Merker du at huden plutselig ser eller føles stram ut, er "papiraktig" eller viser tegn til fine linjer så er det en god indikasjon på at den er dehydrert. Det kan også være at huden får litt mer søkk i noen områder og at du får mørke ringer under øynene.

TØRR HUD

Hos tørre hudtyper så kan man oppleve at tegnene på tørr hud og dehydrert/fuktfattig hud går litt over i hverandre og gir et livløst uttrykk. Siden tørr hud har en tendens til å være tynnere så vil man med en dehydrert hudtilstand merke at horisontale linjer dukker opp lettere og blir enda mer synlige enn hos fetere hudtyper.

FET HUD

Dersom du har en fet hudtype så kan dehydrert hud skape noe forvirring når huden både ser og føles tørr ut samtidig som den er fet. Dette kommer av at når huden merker at den mangler vann så produserer den mer olje for å kompensere og beskytte seg mot mangelen på fuktighet.

Så om huden begynner å føles stram og litt flassende eller du begynner å oppdage flere fine linjer og ekstra olje på hudoverflaten, så er det godt mulig at huden din faktisk er dehydrert.

SENSITIV HUD

Om huden er mer sensitiv enn normalt eller om du får plutselige utbrudd, så kan dette komme av en fuktfattig hudtilstand. Jo mer fuktfattig huden er, jo mindre beskyttelse har den og det kan gjøre at hypersensitiv hud blir rødere og mer irritert enn vanlig.

Uavhengig av hudtype så er den enkleste måten å teste om du har dehydrert/fuktfattig hud på å ta den enkle "klypetesten":

Bruk en finger til å forsiktig "løfte" huden på kinnet oppover. Om du ser at det dukker opp noen horisontale linjer i området så er det et godt tegn på at huden er fuktfattig. Er du veldig fuktfattig kan linjene være synlige selv uten at du rører på huden. Jo flere linjer du ser, jo mer dehydrert er huden.

--

Vil du lese mer om dehydrert/fuktfattig hud så kan du lese denne bloggposten. For spesifikke hudpleietips til dehydrert hud kan du se mer her.

Les opprinnelig bloggpost hos Pai Skincare

Det siste fra bloggen