null
30 Jul 2015 | Postet av skinlove

Hvor mye parabener og BPA far har i blodet kan påvirke resultatet av svangerskapet

Det finnes mye forskning som peker på sammenhengen mellom hvilke stoffer mor har i blodet under svangerskapet og hvordan det kan være skadelig for barnets utvikling. At far sine nivåer av parabener og BPA i blodet kan påvirke resultatet av svangerskapet er nytt for de fleste av oss.

Denne studien er gjort på Harvard og forskningsartikkelen ble publisert denne måneden. I studien har de fulgt 218 par som har undergått kunstig befruktning. Blodprøver fra mennene tatt i tiden for befruktningen ble analysert ved hvert nye forsøk på befruktning. Nivåene av BPA og parabener ble sammenlignet med resultatet av svangerskapet (grad av fruktbarhet, embryokvalitet, implantasjon og levende fødsel).

Resultatene fra studien viser at  økte blodnivåer av parabener og BPA hos far ved unnfangelsen kan redusere muligheten for å gjennomføre et normalt svangerskap. Dette er den første studien som ser på denne sammenhengen og det er derfor alt for tidlig å konkludere.

Uansett så er dette en viktig advarsel til befolkningen om at også mannen bør være forsiktig med hva han utsetter seg for av miljøgifter. Det er ikke bare kvinner og barn som bør styre unna hormonhermende stoffer som parabener og BPA. Vi mener at det er fornuftig å være føre var, men det er opp til hver enkelt å gjøre seg opp sin egen mening.

Du finner artikkelen HER

Det siste fra bloggen