null
Grutenskrubben - deilig, norsk kaffeskrubb med økologiske ingredienser
14 Nov 2017 | Postet av usaliv

Grutenskrubben - deilig, norsk kaffeskrubb med økologiske ingredienser

Vi har funnet en utrolig koselig norsk bedrift som lager deilige, kaffebaserte produkter av kaffe fra Oslo! Grutenskrubben og Grutensåpen er nemlig laget av kaffegrut fra cafeer i Oslo som selger økologisk kaffe. Dette er kaffegrut som ellers ville blitt kastet, men som nå får et nytt liv som kaffeskrubb eller -såpe til miljøbevisste skrubbere.

Dette sier Gruten selv om bedriften sin:

"Grutens produkter er laget med omtanke for naturen og for deg som skal bruke varen. Kaffegrut fra Oslo er nøkkelingrediensen og vi bruker så langt det lar seg gjøre økologiske ingredienser og gjenbruksmaterialer i produksjonsprosessen. Kaffegruten samler vi inn med (el) lastesykkel og vi leverer også varer med pedalkraft når det lar seg gjøre."

Vi digger at noen har funnet en måte å gi nytt liv til noe som ellers ville blitt kastet!

Fra merket har vi fått inn fire flotte produkter: kaffeskrubber og skrubbesåper med duftene av lavendel og peppermynte.

ingermariegrini_pakking

De fire produktene de har i sitt sortiment så langt er en kaffeskrubb med duft av lavendel eller peppermynte og  et såpestykke med de samme duftene. Alle ingrediensene i skrubbesåpen er økologiske. Alle ingrediensene i kaffeskrubben er økologiske bortsett fra saltet, men det er norsk havsalt fra Norwegian Salt Works.

Kaffegruten sammen med rørsukker og havsalt fjerner effektivt døde hudceller, øker blodsirkulasjonen og får frem frisk og ny hud. Ekstra virgin kokosolje lukter himmelsk, er fuktighetsgivende og etterlater huden myk og smidig.

Skrubbesåpa er perfekt å bruke når du har ekstra skitne hender fra hagearbeid eller mekking på sykkel eller bil. Grutensåpen kan brukes både til hendene og ellers på kroppen. Skrubbeeffekten er også her med på å fjerne døde hudceller og stimulere blodsirkulasjonen.

grutenpromo_web_2

De to produktene kommer i to forskjellige dufter:

Peppermynte virker kløestillende og er kjølende. De aromaterapeutiske egenskapene skal hjelpe på konsentrasjonen og være humørstimulerende. Lavendel har betennelsesdempende egenskaper, bekjemper bakterier, hjelper til med cellefornyelsen og har en beroligende duft.

Kaffehusken/chaff har et hint av kaffelukt og gir skrubben en god luftig konsistens.

Grutenskrubben er utviklet i samarbeid med Oslobedriften Neven. Kaffegruten kommer stort sett fra den økologiske bakerikjeden Godt Brød, mens det norske havsaltet kommer fra den norske produsenten Norwegian Salt Works. Den økologisk chaffen er ikke så lett å finne lokalt (de fleste brenner både økologisk og ikke økologiske bønner) for øyeblikket blir den sendt opp fra de dyktige folka i Stavanger kaffebrenneri.

Se alle produktene fra flotte Gruten her.

sykkel-leveringsape

Det siste fra bloggen