null
11 May 2016 | Postet av usaliv

Giftfri sone på stellebordet - Forbrukerrådet

I en kronikk på Dagbladet.no snakker direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, om statusen på dagens tilgjengelige babyprodukter. Forbrukerrådet har i flere år kjempet for strengere reguleringer når det gjelder hva som tillates av ingredienser i produkter som er ment til barn. Dessverre så er det fremdeles en rekke problematiske ingredienser som vi ofte finner i nettopp babyproduktene.

I dag er det slik at barna våre bader i giftstoffer - bokstavelig talt, samt i overført betydning. I våre tester har vi funnet kjemikalier som bekymrer oss kraftig i en rekke produkter innen klær og kosmetikk.

Flesland forteller at reguleringen av hormonforstyrrende stoffer i EU har halt ut og er på overtid. At politikerne har brukt alt for lang tid på å gjøre noe med situasjonen.

Vi kan ikke la årene gå og utsette barn for dette i mors mage, og videre i oppveksten. Vi bør alle unngå disse stoffene, men vi vet at fostre, barn og unge er særlig sårbare for hormonforstyrrende stoffer. Vi har kunnskap nok, til at vi skulle hatt vett til å beskytte dem bedre.

Produsenter og butikker forsvarer seg med at de ikke bryter noen lov. Det har de rett i, hvis de viser til den røde lovboken med løve på. Forbrukerrådet mener imidlertid at vi ikke har lov til å utsette barna for en slik risiko.

Hele innlegget kan du lese hos Dagbladet.no. Bildet i bloggposten her er lånt fra kronikken publisert på Dagbladet sine sider.

Det siste fra bloggen