null
Gi en trygg start i gave - Gavetips til baby og nybakte foreldre
18 Oct 2018 | Postet av usaliv

Gi en trygg start i gave - Gavetips til baby og nybakte foreldre

Å ønske en ny liten verdensborger velkommen – det er vanskelig å tenke seg noe som skaper større forventning og glede enn akkurat det. Vi ønsker å bidra til at småttisene får en trygg start på livet, så vi har tatt inn nøye utvalgte babyprodukter av mange ulike typer. I vårt utvalg finner du alt fra såper og balmer til sokker, børster, smokker og våtservietter. Vi har også et eget gavesett for baby. Er du på jakt etter barselgaver, finner du mange gode forslag i presentasjonen under.

Milde babysåper

Babysåpene som har funnet veien gjennom nåløyet til oss, inneholder bare de mildeste og tryggeste ingrediensene. Babyer er ekstra sårbare for ytre påvirkning, ikke minst skadelige kjemikalier i hudpleie, derfor har vi lagt oss på en streng linje når vi tar inn produkter til de aller minste.

Her er våre bestselgere:

Baby Gentle Wash & Shampoo fra Odylique

Denne såpen er mild og fuktighetsgivende og inneholder bare naturlige ingredienser. Aloe vera og kamille beroliger huden, og extra virgin olivenolje bidrar til å beholde babyhudens naturlige fuktbalanse. Denne såpen kan brukes både til hår og til kropp og er godt egnet for atopisk hud. Pris for 200 ml er 159 kr. Kommer også i en mindre reisestørrelse.

Apple & Mallow Face & Body Wash fra Pai

Denne supermilde såpen inneholder beroligende planteingredienser og kan brukes både i ansiktet og til kroppen uten å forstyrre hudens pH-balanse. Olje fra eplesteiner tilfører fettsyrer som er gunstige for huden. Mallow (apotekerkattost på norsk, malva sylvestris på latin) er velkjent for blant annet betennelsesdempende egenskaper og har vært i bruk i folkemedisinen her til lands siden middelalderen. Pris for 200 ml er 225 kr.

Dr. Bronner's Flytende Såpe Baby Mild

Denne såpen inneholder flere typer velgjørende oljer som kokosnøttolje, jojobaolje og hampolje. Såpen er uten lukt og passer fint for sensitiv hud generelt og babyhud spesielt. Mange regner dette som verdens beste såpe – kanskje er den verdens drøyeste såpe også, for her trengs bare noen få dråper til en god vask. Pris for 236 ml er 109 kr.

Her finner du hele utvalget av babysåper.

 

Fuktighetskrem til baby

Fuktighetskrem kan være et godt hjelpemiddel når huden klør, er tørr eller har fått utslett. Fuktighetskrem er også fint for å styrke hudens naturlige balanse. I vårt utvalg har vi kremer som passer til både kropp og ansikt, og gir fuktighet og beskyttelse til sart babyhud. Våre kremer inneholder planteingredienser som lindrer og beroliger.

Milde balmer

En balm er en ekstra fet salve med flere bruksområder enn en vanlig fuktighetskrem. Og en god balm er et må ha-produkt i babystellet, synes vi. Vi har balmer som lindrer sår stump og bleiegnag, de kan brukes som kuldekrem, til tørr hud generelt og til babymassasje – for å nevne noe. Også voksne kan ha bruk for en god balm til ulike formål: I vårt utvalg har vi balmer som kan brukes til alt fra behandling av strekkmerker til puss av skinnsko – pluss sprukne hæler, tørre lepper, flisete neglebånd, brannsår og aftersun. Felles for alle balmene er de naturlige ingrediensene. Ringblomst og kamille er representert i mange av produktene, og dette er planter som er velkjente for sine lindrende og hudpleiende egenskaper. Oljer fra oliven, jojoba og shea står på ingredienslisten, og vi har også balm uten essensielle oljer.

Se nærmere på vårt utvalg av milde og svært anvendelige balmer og kremer her.

 

Nyfødtsokk i lammeull

Hele livet gjennom lærer vi at det er viktig å holde seg varm og tørr på beina, og det gjelder også for babyer. Disse søte og varme sokkene i nyfødtstørrelse (8 cm) er laget av økologisk lammeull og kommer i fargene naturhvit og lyseblå.

Sokkene har langt skaft som gjør at de er gode og varme langt oppover leggen, og dermed holder de seg på plass. Pris for et sokkepar er 123 kr.

 

Børster i tre

Fra Redecker kommer en myk, fin hårbørste. Den er håndlaget, og busten er av mykt geitehår. Treverket er vokset oliventre. En babybørste er god å ha når babyen kommer til verden med masse hår, men også som en koselig og deilig del av babystellet. En myk børste er også velegnet mot belegg i hodebunnen, såkalt skurv. For de litt større (fra 1 år) har Redecker denne børsten som er mer egnet for tykkere hår. Pris på børstene er 129-139 kr.

Redecker har også neglebørster for baby. Håndtaket er av bøk, og busten er laget av grisebust som har gått gjennom en prepareringsprosess og blitt myk og velegnet til formålet. Det er søte motiver på børsten, og størrelsen passer i en liten barnehånd. Fin å se på for den lille på stellebordet.

 

Bitering, smokker og tåteflasker

Fra Natursutten kommer produkter av naturgummi. Med disse produktene er de minste sikret bite- og sugeprodukter som ikke inneholder giftstoffer, kunstig farge, hormonforstyrrende og kreftfremkallende stoffer.

Bitering

Naturgummien gjør denne biteringen til et mykere alternativ enn for eksempel produkter av silikon og hardplast. Pris per bitering er 129 kr.

Smokker

Babysmokkene fra Natursutten består av bare en del, og dermed reduseres risikoen for at skitt og bakterier skal samle seg i kriker og kroker av smokken og få ligge og godgjøre seg der. Naturgummien gjør at smokken er mykere enn silikonsmokker, og den er anatomisk formet. Den runde formen gir et mildt trykk mot nesen til barnet, og dette imiterer trykket som babyen har mot nesen under amming. Natursutten har også sommerfugl-varianten, som ikke etterligner dette trykket. Pris per smokk er 89 kr.

Tåteflasker

Fra Natursutten har vi også fine tåteflasker i glass med tut av naturgummi. Selve flasken er svært solid og tåler oppvaskmaskin og koking så vel som frysing. Ved å bruke glassflaske unngår du risikoen med at stoffer fra flasker av hardplast lekker ut i melken.

En flaske rommer 240 ml og har ulike tuter å velge mellom alt etter som man ønsker tregere eller raskere utslipp av melk. Pris for en 2-pack er 309 kr.

Våtservietter

Våtservietter er et av de mest uunnværlige hjelpemidlene til babystell. Samtidig er det få babyprodukter som har forurenset mer og inneholdt flere uheldige tilsetningsstoffer enn nettopp våtserviettene. Dette har heldigvis bedret seg betraktelig, og vi er veldig glade for å kunne tilby et økologisk og trygt alternativ også her.

Beaming Baby sine våtservietter inneholder blant annet aloe vera, og de er uten parfyme, alkohol, klorin og andre skadelige tilsetningsstoffer. Disse våtserviettene er også 100 % nedbrytbare. I nettbutikken vår finner du både vanlig stor forpakning med 72 servietter i og pakke med 10 enkeltservietter. Pris for en pakke er 59 kr, men kjøper du 16 pk i ett får du 20% rabatt.

Gavesett

Pai Petit Baby Wash & Cream gavesett inneholder to milde babyprodukter i 75ml-tuber. Det ene produktet er en supermild baby wash som kan brukes til både ansikt og kropp. Det andre produktet er en mild krem for hele kroppen og ansiktet. I tillegg følger en 100% naturlig Konjac Sponge med, denne skal brukes sammen med såpen.

Begge produktene er laget av de mildeste og tryggeste ingrediensene du kan finne til hudpleie for den lille. De er sertifisert økologisk og veganske. Perfekt for babyer fra tre måneder. Disse produktene finnes også i en enda mindre størrelse som reisesett.

Se alle gavetipsene til baby her.

Det siste fra bloggen