null
​Det mest antialdrende du kan gjøre for ansiktet ditt.
14 Aug 2020

​Det mest antialdrende du kan gjøre for ansiktet ditt.

Enkelt og greit; Bruke solfaktor i ansiktet. 

Noen er av den oppfatningen at så lenge man ikke blir brent, trenger man ikke faktor. Dette stemmer dårlig: Mens UVB-strålingen fra sola er den som gjør at du blir merkbart brent, er det UVA-strålingen som steller til med mesteparten av trøbbelet. Effekten av UVA-strålingen merkes ikke med det samme. UVA-strålingen trenger dypere ned i hudlagene og på sikt kan denne type stråling i verste fall føre til hudkreft. Men oftere og vanligere avstedkommer UVA dannelse av tidlige aldringstegn som rynker og pigmentflekker.

På toppen av det hele er UVA-strålingen sterk hele året. I ansiktet blir konsekvenser av ubeskyttet soling særlig tydelig. Her presenterer vi vårt utvalg kremer med solfaktor særlig beregnet på bruk i ansiktet.

Day Defence fra BYBI – dagkrem med faktor 30

Vårt aller nyeste tilskudd er BYBIs dagkrem med solfaktor: Day Defence. Denne dagkremen har det tatt år å utvikle, skriver BYBI i sin egen produktomtale. Day Defence er altså en dagkrem beregnet på alle hudtyper uavhengig av alder, hudtone og hudtilstand, og i tillegg har den solfaktor 30. Kremen gir bredspektret beskyttelse mot UVA- så vel som UVB-stråling.

Det viktigste solbeskyttende stoffet i dagkremen er non-nano sink-oksid. Flere har nok sin vesentligste erfaring med sink i hudpleie fra sinksalvene som brukes ved bleieskift: Dermed er det lett å tenke seg at produkter med sink vil oppleves seig ved påføring og også gi et hvitt belegg på huden. Dette stemmer ikke her! Denne dagkremen er ikke seig; tvert imot er den lett å påføre, og den gir heller ikke hvite skjær i huden. I tillegg til sink inneholder Day Defence også buriti, rik på A- og E-vitamin, samt aloe vera og sheasmør.

Day Defence er naturlig, bærekraftig og ikke-komedogen. Sistnevnte egenskap er vi særlig glad for; ikke-komedogen betyr at kremen ikke tetter porene, og dermed øker den heller ikke faren for kviser og urenheter. Day Defence oppfører seg som en hvilken som helst annen dagkrem, og i tillegg gir den faktor 30 i solbeskyttelse. Så må det også nevnes at emballasjen lages av karbonnøytralt sukkerrør. Kan det bli bedre..?

Hynt dagkrem med solfaktor 25

Fra Hynt kommer denne lette dagkremen med bredspektret solfaktor 25 (en objektiv test av faktoren målte den faktisk til 27, 25, så litt mer enn 25 er det også). Virkestoffet her er non-nano titaniumdioksid som fungerer som et fysisk UV-filter. Betennelsesdempende og antioksidantrike økologiske planteekstrakter som krameria (rhatany rot), grønn te, lakris og vill stemorsblomst lindrer og beskytter huden. Denne fløyelsmyke kremen beskytter huden samtidig som den tilfører fukt, og den er også ypperlig som base før påføring av sminke. I likhet med Day Defence fra BYBI blir heller ikke denne hvit ved påføring.

Fire av de fem kundeomtalene som ligger inne akkurat nå, gir full pott i sin omtale (fem stjerner). God konsistens og god beskyttelse er noe som blir trukket frem i omtalene, i tillegg til den deilige duften.
Nina Helene skriver: "Jeg har ikke opplevd å bli brent med denne på. Så lukter den helt fantastisk - litt vanskelig å sette fingeren på akkurat hva den lukter, men lett fruktig og frisk (melon, banan, ananas og sitrus kanskje?)", mens Marianne sier at hun: "Har savnet en god dagkrem med solfaktor, og her fant jeg den! Fin konsistens, god frisk lukt og føles god på huden."

Pai British Summer Time Sensitive Sunscreen – solkrem for ansiktet med faktor 30

Denne solkremen beregnet på ansikt er tidligere kjent under navnet Hello Sunshine, men heter nå British Summer Time. Solkremen inneholder de samme, gode ingrediensene som før, og med solfaktor 30 gir den gir også bredspektret UV-beskyttelse. Kremen er dermatologisk testet og egnet for sensitiv hud. Pai sin 90-dagers fornøydhetsgaranti gjelder selvsagt også for dette produktet.

Kremen er laget at mineraler og planteingredienser. I likhet med BYBIs dagkrem med faktor er det også her non-nano sink-oksid som er beskyttelsesstoffet, og også her kan du være sikker på å slippe hvitt skjær i huden og klissete påføring.

Per i dag ligger det tre omtaler i nettbutikken av denne solkremen, og alle tre gir full pott – fem stjerner hver. Ingrid skriver: "Jeg opplever at denne solkremen gir god beskyttelse, trekker godt inn og gjør ikke huden hvit. Min hud blir fort blank til vanlig, men denne solkremen virker faktisk mattende og poreforminskende og er god som underlag for sminke. Anbefales!"


Marthe på sin side er redd for at kremen skal bli utsolgt før hun får kjøpt seg ny: "Jeg har nesten ikke lyst til å skrive positivt om denne, for da er den kanskje utsolgt når jeg må ha ny! Men den er virkelig god! Den lukter godt, trekker fint inn i huden og blir IKKE et hvit lag oppå. Den er ganske drøy, i alle fall likt som andre solkremer. Ungene vil kun ha denne i ansiktet, fordi den lukter så godt av honning :) denne kjøper jeg igjen!"


Vibeke opplever kremen som mattende, og det er jo ingen liten ting når svetten ellers renner i varmen: "Denne er rett og slett helt nydelig! Lukter godt, gjør det den skal (altså beskytter huden) og er attpåtil litt mattende. Renner ikke når man blir litt svett i ansiktet i varmen, heller."

Ingen grunn til å droppe solfaktor i ansiktet!
Som nevnt går ikke sensitiv hud og solkrem alltid hånd i hånd: Noen velger faktisk å droppe solkrem i ansiktet for å unngå kviser og lignende hudproblemer. Ifølge en undersøkelse gjort av Pai Skincare sa over 50 % at de hadde reagert på en solkrem i løpet av livet. Og det er litt ille å tenke på – at et så viktig beskyttelsesprodukt utelates fordi det lager andre problemer. Da er det i alle fall godt å vite at alle som ønsker seg dagkrem med faktor eller en solkrem særlig beregnet for ansiktet, kan finne det hos BYBI, Hynt eller Pai Skincare – uten den samme risikoen for problemhud.

Selv om mange solkremer fra dagligvare og parfymeri kommer godt ut når det gjelder beskyttelse mot UVA- og UVB-stråling, er det dessverre også mange som kommer uheldig ut med hensyn til ingredienser. Hos Skinlove får du bare trygge ingredienser; trygge for deg, og trygge for miljøet vårt. Det er også godt å vite <3

Det siste fra bloggen