null
Deilig hjemme-SPA med naturlige produkter
21 Mar 2018 | Postet av usaliv

Deilig hjemme-SPA med naturlige produkter

Vi må innrømme at vi begynner å kjenne på lengselen etter sommervarmen og lyse dager nå. Våren glimtet litt til for et par dager siden, men ble brutalt byttet ut med en skikkelig snøstorm neste morgen. I dag er det skikkelig mildt høstvær og vind... men det er jo et ypperlig tidspunkt for litt luksus på badet. Vi tenker på hjemme-spa! For det er ingen grunn til å måtte dra på et fancy spa-hotell for å nyte den luksuriøse, avslappende, "dette fortjener jeg faktisk veldig"-følelsen. Det kan du få til hjemme hos deg selv!

Her er våre tips til deilig, velfortjent hjemme-spa!

Prøv å sette av minst en halvtimes tid, om du har mulighet til det. Jo lengre, jo bedre, men alle monner drar!

Om badet er litt for rotete til at du får til å slappe av og du ikke orker å rydde akkurat nå, så bare demp belysningen litt så blir det mindre synlig.

Tenn noen lys for stemning (Vi liker duftlysene fra Evermore).

Sett på favorittmusikken din, eller finn en spilleliste på youtube eller spotify (du finner mange fine lister om du søker "Spa music"). Liker du lydbøker så er hjemme-spa en kjempefin anledning til å fordype deg godt inn i boken.

Når alt er på plass, så er du klar! :-D

---

Før dusj/bad liker vi å børste huden med en av Karmamejus tørrbørster. Favorittbørsten er RECHARGE Ionic Body Brush. Tørrbørsting er en gammel skjønnhetsrutine som aldri går ut av "moten". Den går ut på å jevnlig børste huden i visse mønstre. Hele kroppen. Børsten brukes på tørr hud, så derfor må det skje før dusjen. Børstingen skal øke blodsirkulasjonen som er med på å styrke huden, fjerne døde hudceller og bekjempe cellulitter. Karmameju har to børster til kroppen hvor den ene (RECHARGE Ionic Body Brush) inneholder små bronsetråder som skal lage en elektronisk spenning på huden og dermed øke transporten av oksygen til cellene og øke utskillelsen av avfallsstoffer. Den andre børsten er ellers lik, men uten bronsetrådene. En børste holder egentlig "en evighet".

Tørrbørsting av ansiktet er noe av det beste vi vet. Igjen er det et produkt fra Karmameju som vi tyr til, nemlig RENEW Face Brush. Vi bruker vanligvis denne om morgenen som første ledd i morgenrutinen, men den er så deilig å bruke at den er en selvsagt gjest på vårt lille hjemme-spa også. Børsten brukes på samme måte som den grovere tørrbørsten for kroppen, men er spesialtilpasset for sarte hudområder rundt øyne og ellers i ansiktet og på halsen. Børsten eksfolierer mildt og stimulerer blodsirkulasjonen i det ytterste laget av huden. Dette hjelper blant annet til å redusere og forebygge hevelser og mørke ringer rundt øynene. Karmameju kaller den "et naturlig ansiktsløft".

Har du et badekar tilgjengelig så er det nå du bør hoppe oppi. Legg deg i badekaret og nyt den rolige stemningen du får av stille vann. Vi liker å tilføre et par dråper med kroppsolje i badekaret både for duft/aromaterapi og fuktighet. Vi har mange fine kroppsoljer her (oljene fra Karmameju eller Suki Hydrating Body Oil er personlige favoritter til dette formålet).

I dusjen

Om du ikke synes at tørrbørsting er noe for deg, så kan du gå rett i dusjen og ta egenpleien der. Det finnes utrolig mange gode skrubber der ute. Mange inneholder aromaterapeutiske oljer for å fremme ulike sinnstemninger. Noen er for eksempel laget for å virke oppfriskende og oppløftende, andre er laget for å være beroligende og avslappende. Igjen har Karmameju mange varianter å by på (vi har de både i små og store krukker).

Kaffeskrubb er en annen type skrubb som gir veldig god skrubbeeffekt. Kaffeskrubben er kanskje den groveste skrubben vi har. Kaffe er en spennende ingrediens for den skal virke oppstrammende på huden og inneholder mange antioksidanter. Kaffeskrubbene skal masseres inn over hele kroppen og deretter virke 10-15 minutter. I denne ventetiden kan du jo klippe neglene eller file føttene, skal du ta en hårmaske så er det perfekt timing for det også da de gjerne skal virke en stund. Eller så tar du deg rett og slett helt pause og nyter at du har 15 minutter uten å måtte gjøre noe som helst! Det kanskje ikke så ofte det skjer? Vi har tre kaffeskrubber i butikken - en med duft av lavendel, en med duft av peppermynte og en med duft av mokka.

Kaffeskrubbene kan godt brukes i ansiktet også, men om du vil prøve noe annet så er det flere gode, naturlige skrubber som er spesielt laget for ansiktet også. Ta gjerne disse mens du likevel er i dusjen. Ingen skrubber hos Skinlove inneholder mikroplast, så her det bare å skrubbe i vei med salt, sukker, kaffe og jojobakuler.

Etter dusjen

Tørk deg, sett håret opp i et håndkle og gled deg til del 2 - hudpleie!

Har du behov for det så kan du bruke kroppsolje på bein, armer og ellers hvor du kjenner behov for det. Fuktighetskrem er deilig det også, men når vi har "spa-tid" så er det noe ekstra spesielt med oljer.

Nå som huden er nyskrubbet så har du lagt det perfekte grunnlaget for å få mest mulig ut av hudpleieproduktene dine. Dette er et fint tidspunkt for en deilig ansiktsmaske. Her kan du velge litt etter hva du selv ønsker deg av effekt. Kanskje du trenger en leiremaske med AHA-syrer for å trekke ut urenheter og motvirke urenheter, eller kanskje du trenger en deilig fuktmaske med nype? Ekstra gøy er det med ansiktsmasker som kommer i pulverform og hvor du må blande de ut med en annen ingrediens før bruk (oftest vann eller yogurt). Disse maskene er effektive detox-masker som bidrar til en dyp rens av huden. En ny trend er å blande flere masker på en gang. Altså ikke blande de sammen, men å ta de på samtidig på ulike områder i ansiktet - såkalt multimasking. Du kan f.eks ta en maske for fet og uren hud rundt nesevingene eller i t-sonen, mens du tar fuktmaske på kinnene eller områder du er tørrere eller trenger fukt.  Se alle ansiktsmaskene våre her.

Her viser Gunnhild hvordan du bruker BYBI Beautys veganske pulvermaske. Ansiktsmaskene skal som regel bare virke i 5-10 minutter så når dette er gjort kan du runde av hjemme-spaet om du ønsker det. Eller du kan komme på en god unnskyldning til å slappe av i den koselige atmosfæren en stund til :-)

God avslapning! :-)

Det siste fra bloggen