null
16 Jul 2013 | Postet av skinlove

Vanlig ingrediens i hudkrem skaper uro om en "eksemsepidemi" i England

Forrige uke kunne vi lese oppslag i britisk media som omtalte en mye brukt ingrediens i hudpleie - methylisothiazolinone(MI), som ser ut til å skape sterke allergiske reaksjoner.
MI er er konserveringsmiddel som man også finner brukt i maling. Det brukes i hudpleie for å motvirke uønsket forekomst av bakterier og gjæring.
Ekspertene sier at man har sett en sterk økning i antall pasienter med kontaktdermatitis etter at konsentrasjonen av kjemikaliet i produktene har økt. Spesielt har denne økningen forekommet de siste to årene, og ekspertene mener dette har en klar sammenheng. kjemikalier i hudpleie allergi Før ble MI stort sett brukt i kombinasjon med MCI(Methylchloroisothiazolinone) i en 3-til-1 proporsjon. Grunnet bekymring rundt at MCI medførte allergiske reaksjoner, ble MCI droppet fra mange produktoppskrifter. Dette har igjen ført til at produsentene heller har økt konsentrasjonen av MI i oppskriftene. EU tillot fra 2005 å bruke høyere konsentrasjoner av MI. Før, i kombinasjon med MCI, fant man vanligvis MI på et nivå av 4 ppm(parts per million) i hudpleie. Nå som MI brukes alene kan man se produkter hvor innholdet går helt opp til 100 ppm --> en økning ganger 25! Forrige uke ble nye forskningsresultater presentert på The British Association of Dermatologists' konferanse i Liverpool, hvor legene ber om at bruken av kjemikaliet skal revurderes.  methylisothiazolinone i hudpleie farlig? The European Society of Contact Dermatitis (ESCD) har allerede skrevet til EU-kommisjonen med ønske om grundigere forskning for å finne ut hvilke nivåer som er "trygge" i bruk. Både MI og MCI har vært forbudt i alle Skinloveprodukter siden før vi åpnet butikken. Vi ser at man kan finne fantastiske og effektive hudpleieprodukter uten at man behøver å tilsette kjemikalier og syntetiske ingredienser. Vi skjønner ikke hvorfor skjønnhet og velvære skal måtte gå på bekostning av helsa. Vi kommer tilbake med mer angående MI/MCI så snart vi hører om en utvikling i saken!

Det siste fra bloggen