null
Olje som intimvask... Fungerer det? Les om økologiske og veganske Lip Intimate Care.
21 Jan 2021

Olje som intimvask... Fungerer det? Les om økologiske og veganske Lip Intimate Care.

Visste du at over halvparten av kvinnene opplever tørrhet i skjeden? Og at de aller fleste av oss syns det er pinlig å snakke om intime helseproblemer? Samtidig har vel samtlige opplevd litt vaginal ubehag? De fleste av disse ubehagene kan vi unngå om vi lærer oss hvordan vi skal ta vare på vår venn der nede.

Underlivet er den mest følsomme delen av kroppen og absorberer mye av det du påfører. Man ønsker jo helst at dette området skal være frisk og bli tatt godt vare på. Mineraloljer, tensider, syntetiske dufter eller andre petrokjemikaler kan dessverre irritere og forårsake ubalanse. Det er kanskje litt nytt at man bruker olje som underlivssåpe, mange tror kanskje at det ikke holder.

"Tørr, kløende og irritert slimhinne påvirker ikke bare kvinner i overgangsalderen. Mange yngre kvinner lider også av tørrhet. Ofte på grunn av overdreven vask og bruk av såpe som ikke er ment for det intime området. Rensende oljer er fantastiske produkter som renser og reparerer tørre, irriterte og kløende slimhinner forsiktig" -Sara, jordmor

                                            


Lip Intimate care er utviklet av svenske Veronica Campbell
Da hun mistet sin datter på grunn av medfødte fødselsskader, fikk det henne til å stille seg spørsmål ved alle kjemikalene i miljøet rundt oss og spesielt innen kosmetikk. Etter dette har hun forsket og testet ut, samlet til seg mye kunnskap og kan nå kalles en ekspert innen naturkosmetikk. Etter å ha utviklet flere naturlige produkter for andre merker, syns hun allikevel at det manglet milde og gode nok produkter for kvinnens intime område. Hun tok derfor saken i egne hender og det var da Lip Intimate Care ble født. Et utvalg av økologiske produkter som bringer kjærlighet og omsorg til de mest intime områdene våre. Et merke som er laget for å feire livet, datteren hennes og alle oss fantastiske kvinner rundt omkring i verden.

Trenger man ikke såpe i det hele tatt?
For å bevare den naturlige floraen "der nede", er det bortkastet å bruke så mye penger på dyr underlivssåpe,
oljen til Lip Intimate Care er så mild at det blir liggende som en beskyttende fuktighetskrem.
Kjønnsleppene inneholder ikke nok talgkjertler til å holde seg sunne hvis de regelmessig vaskes med såpe. Skjedeåpningen produserer ikke talg i det hele tatt. Det er derfor både leger og jordmødre anbefaler å rense med oljebaserte produkter. Olje løser opp urenheter uten å tørke ut kjønnsleppene.

Huden vår produserer talg for å beskytte seg selv. Den gjør huden vår vanntett og motstandsdyktig mot alle mikroorganismer som kan forårsake infeksjoner. Såpen kan på ett eller annet tidspunkt tørke ut talget, så man bør være varsom med bruk av såpe. Det som kan skje om vi bruker for mye såpe i underlivet er av den blir mer utsatt for infeksjoner og kronisk betennelse. Den beste måten i å forhindre at dette skjer er å vaske underlivet med vegetabilsk olje. Oljen renser, pleier og forhindrer at skjeden tørker ut.

"Regelmessig bruk av såpe forstyrrer en sunn skjede. Som lege anbefaler jeg Lip Intimate Cares oljebaserte produkter ettersom de styrker kjønnsområdet. Utmerket til daglig bruk, men også i perioder når slimhinner er spesielt skjøre" -Karin Ehn, lege

Hos oss har vi disse fire herlighetene:

Lip Cleansing Oil Coconut+ Vanilla

En rengjørende, fuktighetsgivende olje basert på økologiske planteoljer.
Dufter mildt av kokos og vanilje. Passer til sensitiv hud.
Den kan også brukes etter barbering og voksing for å lindre, motvirke irritasjon og innvokste hår, eller som fuktighet for hele kroppen. Den kan gjerne få ligge på huden etter vask.

Lip Cleansing Oil Fragonia+Sea Buckthorn

Passer ekstra godt om du ofte opplever problemer i "området", er stresset eller er i overgangsalderen.
Denne har egenskaper som er næringsgivende, motvirker irritasjon, innvokste hår, samt har en frisk aroma.
Inneholder Fragonia, som er kjent for sin soppdrepende og antibaktrielle virkning. Sea Buckthorn har næringsgivende og reparerende egenskaper, samt også en evne til å motvirke vaginal tørrhet.

Lip Shaving & Moisturising Oil Green Mint+Ylang Ylang

Dette er en nydelig olje du kan bruke om du ønsker myk og jevn barbering. Med sin friske og sensuelle duft, gir den fukt til huden og bidrar til å motvirke irritasjoner, kutt og inngrodde hår.
Gir en kjølende og oppfriskende følelse. En skikkelig lukseriøs og økologisk barberolje

                                                

Lip Intimate Care Lip Balm Macadamia+Oat

En oljebasert intimkrem som fukter, beroliger og beskytter indre og ytre kjønnslepper. Har en positiv effekt på slimhinnene og er beroligende. Balmen er luktfri.
Super å bruke for både å forebygge og en god barriere for å forhindre gnagsår.


Alle produktene fra Lip Intimate Care er økologiske og veganske <3

Vi tar ett slag for vår venninne der nede, kaster såpen og heier frem Lip Intimate Care. 

Det siste fra bloggen