null
25 Mar 2017 | Postet av usaliv

Oil Pulling for renere og hvitere tenner


Hva er Oil Pulling?
Oil Pulling er ganske enkelt forklart å skylle munnen med en rensende olje (ofte kokosolje) i munnen hver morgen. Oil Pulling kommer fra Ayurveda. Dette er en 7000 år gammel medisinsk tradisjon fra India som baserer seg på blant annet kosthold, pusteteknikker og ulike rensemetoder. Å svisje oljen rundt i munnen i 10-20 minutter skal hjelpe til å rense tennene og virke som en detox.


Effekt av Oil Pulling
Oil Pulling er et naturlig alternativ til tradisjonell munnskyll. Det skal hjelpe til å rense munnen for giftstoffer samtidig som det kan hjelpe til å lysne tennene. Ikke bleke de, men fjerne gule lag utenpå tennene.  Oljene trekker til seg bakterier og urenheter. De er også laget for å forhindre dannelsen av plakk på tennene.

Mange sykdommer viser seg ofte i munnen, de kan starte derfra eller symptomene kan bare vises der. Denne tradisjonen med oil pulling er derfor interessant siden den nettopp er tenkt for å fjerne giftstoffer fra dette området.

Andre effekter som påstås fra Oil Pulling er blant annet at det kan gi finere hud, hjelpe på hormonbalanse, hjelpe på hodepine, astma m.m. Dette er påstander vi ikke har noen måte å bevise , men det bygger på erfaringer fra flere tusen år tilbake i tid.


Vår opplevelse
Første gangen var det litt rart å ha olje i munnen og holde den der. 20 minutter kan føles ganske lenge i begynnelsen. Andre og tredje gang gikk det mye bedre for vi visste hva vi gikk til. Om du dusjer om morgenen så kan det passe å gjøre rutinen da. Eller om du likevel skal vente på en hårmaske, en ansiktsmaske eller kanskje mens du henger opp klær eller skyter ut noen eposter på morgenen.


Om du har prøvd Oil Pulling over en lengre periode så ønsker vi å høre dine erfaringer med dette. Selv så liker vi det godt og kommer til å fortsette med det fremover. Se utvalget vårt av oljer til "munnsvisjing" aka. Oil Pulling her.

Det siste fra bloggen