null
Hva er niacinamide?
11 Jun 2021

Hva er niacinamide?

Hva er niacinamide, og finnes det i naturlig og vegansk hudpleie?

Vitamin B3 heter også niacin. Niacin er vidt utbredt i matvarer. Kilder til niacin i kosten er kjøtt, fisk, kornvarer og belgvekster. Mangel på niacin medfører utvikling av pellagra, som i første rekke er utbredt i land med et ensidig kosthold hovedsakelig basert på mais.

I hudpleie er niacinamide en kjent ingrediens. Dette er en variant av niacin. Siden Vitamin B3 er en naturlig ingrediens som kroppen er avhengig av så kan den naturligvis også brukes i naturlig og økologisk hudpleie. Niacinamide er vegansk.

Niacinamide i hudpleie

Niacinamide er virkelig en fantastisk ingrediens for huden. Den har vist seg å være effektiv i behandling av melasma og hyperpigmentering. Niacinamide har også vist seg å kunne redusere aldringstegn som rynker, leverflekker (solar lentigo) og forbedring av hudens elastisitet. Studier har også vist god effekt på akne, rosacea og atopisk dermatitt.

Rapporten som er vedlagt som en av kildene her, Use of nicotinamide in dermatology, viser også til funn om at niacinamide kan forebygge krefttypen som heter Non-Melanom hudkrefte (NMSC).

Vi må nesten ta av oss hatten for denne utrolige ingrediensen.

Tips til naturlige produkter med niacinamide:

Naturlig og vegansk hudpleie-med niacinamide

Hynt Vitamin C Serum

NUORI Protect+ ansiktskrem

NUORI Supreme Moisture Mask

NUORI Infinity Bio-Renewal Night, nattkrem

NUORI Clarity Spot Treatment

Har du spørsmål om spesifikke produkttips til din hud så er du alltid velkommen til å kontakte oss på mail kundeservice@skinlove.no eller på chat i nettbutikken. Du når oss også på Facebook og Instagram.

Kilder:

Use of nicotinamide in dermatology 

Store Norske Leksikon

Det siste fra bloggen