Dette er vårt favorittmagasin når det gjelder å finne inspirasjon til en mer miljøvennlig livsstil.
REN MAT skriver om ekte mat, besøker bønder, intervjuer folk med gode meninger og gir oss oppskrifter, tanker og tips til en grønnere hverdag. REN MAT utgis av Økologisk Norge.
Magasinet kommer ut fire ganger i året. Det er et nydelig magasin som gjør seg veldig godt på stuebordet, lett tilgjengelig for når du skal kose deg med en kopp med te eller kaffe.
Tema i vinterutgaven (i salg nå):
HAVET
Ren Mat tar et dypdykk i det store blå i vinterutgaven. Havet er viktig for kystnasjonen Norge. Men hvordan skal havressursene forvaltes i fremtiden? Oppdrettslaksen fôres opp på soya fra Sør-Amerika og avluses med midler som dreper reker og hummer. Villaksen er full av miljøgifter og torsken av laksefôr. Fiskekvotene samles på stadig større – og færre hender. Og hvordan står det egentlig til med fiskevelferden i merdene? Vi har også snakket med to tangeksperter om hvordan vi kan selv høste og bruke tang og tare i maten. Les også om andelsfiskerier, gjeddefiske og hvorfor økologisk mat er regnskogvennlig.