null
  • Magasinet Ren Mat - Vår 2020

Magasinet Ren Mat - Vår 2020

(ingen omtaler enda) Skriv en omtale

Før: 98.00,-
Nå: 59.00,-

Dette er vårt favorittmagasin når det gjelder å finne inspirasjon til en mer miljøvennlig livsstil.

REN MAT skriver om ekte mat, besøker bønder, intervjuer folk med gode meninger og gir oss oppskrifter, tanker og tips til en grønnere hverdag. REN MAT utgis av Økologisk Norge.

Magasinet kommer ut fire ganger i året. Det er et nydelig magasin som gjør seg veldig godt på stuebordet, lett tilgjengelig for når du skal kose deg med en kopp med te eller kaffe. 

Tema i vårutgaven (i salg nå): 

Grønn drikke

Utgaven «Grønn drikke» er en hyllest til de norske produsentene som gjør at vi kan skjenke økologisk i glassene våre. Fra ville brygg med nyttevekster og nedfallsfrukt, til ufiltrert håndverksøl og fruktvin laget på champagnevis. I neste utgave møter vi de norske økologiske drikkeprodusentene.

– Det brukes veldig mye sukker og uheldige tilsetningsstoffer i leskedrikker. Vi kan jo diskutere frem og tilbake hvor skadelig kunstige tilsetningsstoffer og konserveringsmidler er, men at det er bedre med økologisk uten disse tilsetningsstoffene er det jo ikke noen tvil om, mener Andreas Evang fra Ask Brygghus. 

Skråblikk på melk og plantemelk

Omdømmet til melkekua har falt dramatisk, samtidig eksploderer salget av plantebasert melk. Fra å være en sentral skikkelse i skapelseshistorien, fremstilles kua nå som selve symbolet på dommedag. Må Audhumla vike, eller representerer det endrede markedet en mulighet næringen kan dra nytte av? I dag går nemlig det meste av norsk bygg og havre til dyrefôr, mens plantemelka vår produseres utenlands av nordisk eller søreuropeisk korn. Er det plass til både norskdyrka plantemelk og kumelk på norske frokostbord i framtiden?

Om økofeminisme og likestilling i jordbruket

Finnes det en spesifikk feministisk, grønn politikk? Nei, mener kjønnsforsker Agnes Bolsø. Men vi bør likevel ha en feministisk bevissthet når vi tenker grønt skifte skriver hun i Verden vår.

Vi har også intervjuet frukt- og bærbonde Astrid Bjørnson fra Kryssgaarden, som også er Inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft. Er det slik at kvinner sosialiseres ut av jordbruket og menn inn? 

– Når jeg forteller at jeg er bonde får jeg spørsmål om jeg blir forsørget av mannen min og om jeg kjører traktor, forteller Bjørnson i portrettet.

Magasin trykket på papir og merket med miljømerket (Svanemerket)