Magasinet Ren Mat - Sommer 2022

150.00,-
Gaveinnpakking:
Alternativer tilgjengelig
  • Sommerutgaven 2022 av Ren Mat

Dette er vårt favorittmagasin når det gjelder å finne inspirasjon til en mer klimavennlig livsstil.

REN MAT skriver om ekte mat, besøker bønder, intervjuer folk med gode meninger og gir oss oppskrifter, tanker og tips til en grønnere hverdag. REN MAT utgis av Økologisk Norge.

Magasinet kommer ut fire ganger i året. Det er et nydelig magasin som gjør seg veldig godt på stuebordet, lett tilgjengelig for når du skal kose deg med en kopp med te eller kaffe.

Tema i sommerutgaven (i salg nå):

Adjø solidaritet?

I sommerutgaven av Ren Mat tar de denne gangen for seg temaet Adjø solidaritet? - matsuverenitet og matmakt.
Siden de to siste årene har vist hvor viktig matsuverenitet er, stiller de seg i denne utgaven spørsmålene: "Hvordan kan vi minske sårbarheten som følge av lav selvforsyningsgrad og sviktende beredskap?", "Hvordan fø den norske befolkningen, samtidig som vi ikke hindrer andre land i å gjøre det samme?"

Hovedsaken i bladet matsuverenitet og matmakt er det Erik Røed som står for. Han mener blant annet at Norge kan være langt mer selvforsynt med mathvete, ikke minst fordi vi har utviklet mer robuste hvetesorter.
Han sier blant annet "At vi med åpne øyne ikke en gang benytter de naturlige, lokale og fornybare ressursene vi har til rådighet for å lage mat, er én ting. Det som er langt verre, er at vi slår oss sammen med Trygve Hegnar i å tømme matmarkedet, der folk i minst like stor grad trenger maten selv. Dét er antisolidarisk."

Elisabeth Fagerlund har intervjuet tre tidligere forsvarstopper om hvordan det egentlig står til med Norges totalberedskap.

Sommerutgaven inneholder også blant annet ett portrett av Stina Melhus, besøk hos stjernekokken Heidi Bjerkan, oppskrift på nydelig vaniljeis fra Delås gård og Spis hagen med Dennis Asbjørnsen. Bladet er på hele 100 sider.

Magasinet er trykket på papir og merket med miljømerket (Svanemerket)

Magasin trykket på papir og merket med miljømerket (Svanemerket)