null
  • I vinterutgaven av Ren Mat tar de denne gangen for seg temaet Tekstil: Rød tråd fra gård til garderobe? Hvordan vi kan heve anseelsen til og bruken av ulla, og gjenioorette koblingen mellom landbruket, det gode håndverket og tekstilproduksjonen?
Dette er noen av spørsmålene de stiller seg i denne utgaven.

Magasinet Ren Mat - Vinter 2021

(No reviews yet) Skriv en omtale

125.00,-

Dette er vårt favorittmagasin når det gjelder å finne inspirasjon til en mer miljøvennlig livsstil.

REN MAT skriver om ekte mat, besøker bønder, intervjuer folk med gode meninger og gir oss oppskrifter, tanker og tips til en grønnere hverdag. REN MAT utgis av Økologisk Norge.

Magasinet kommer ut fire ganger i året. Det er et nydelig magasin som gjør seg veldig godt på stuebordet, lett tilgjengelig for når du skal kose deg med en kopp med te eller kaffe.

Tema i vinterutgaven (i salg nå):


Tekstil

I vinterutgaven av Ren Mat tar de denne gangen for seg temaet Tekstil: Rød tråd fra gård til garderobe? Hvordan vi kan heve anseelsen til og bruken av ulla, og gjenioorette koblingen mellom landbruket, det gode håndverket og tekstilproduksjonen?
Dette er noen av spørsmålene de stiller seg i denne utgaven.
75% av norsk ull går ut av landet, mens store mengder av det som blir igjen kasseres fordi sauebøndene får så dårlig betalt for den. Den pigmenterte ulla fra gamle raser anses å ha lav kvalitet, mens finere ull går til garn eller gulvtepper i utlandet.

I hovedsaken "Knute på ulltråden" undersøker journalist og tekstildesigner Thea Urdal ullas egenskaper og rolle i Norge, og snakker med aktører som arbeider for dens renessanse.

Vinterutgaven inneholder også blant annet ett portrett med sauebonden og forfatteren James Rebanks, ukesmeny fra Restaurant Rest, kronikk av Tone Skårdal Tobiasson, skinngarving med gardskollektivet Sellanrå og mye mer.


Magasin trykket på papir og merket med miljømerket (Svanemerket)


Magasin trykket på papir og merket med miljømerket (Svanemerket)